Deputatul european USR Ramona Strugariu și-a deschis birou europarlamentar la Piatra Neamț

 Ramona Strugariu, eurodeputat USR, și-a inaugurat joi la Piatra Neamț cel de-al cincilea birou europarlamentar din țară, după cele deja deschise la Bârlad, Botoșani, Suceava și Bistrița.

Evenimentul a fost organizat sub forma unei dezbateri publice, cu reprezentanți ai comunității locale, despre urbanism, eficiență energetică și dezvoltare durabilă – în prezența arhitectei Adela Lile, urmată de o acțiune de stradă în timpul căreia europarlamentarul a stat de vorbă cu cetățenii și a oferit cărți despre natură şi protecția mediului.

Eurodeputatul USR a subliniat, în timpul intervențiilor de joi, că noul său birou europarlamentar, situat pe Bulevardul Republicii, nr 8, va fi deschis oricărui tip de eveniment public în care se încurajează dialogul dintre cetățeni și reprezentanții politici şi că acesta reprezintă o cale de cunoaştere a politicilor europene pentru toți cetățenii, dincolo de ideologii sau simpatii politice. Biroul europarlamentar va servi ca un centru de informare și documentare al nemțenilor cu privire la modul în care funcționează Uniunea Europeană și un loc unde aceștia pot afla mai ușor informații despre oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă, dar și despre modul în care interesele lor sunt reprezentate la Bruxelles, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Cabinetul europarlamentarei.

Motivul pentru care am ales să deschid încă un cabinet europarlamentar la Piatra Neamț se leagă de o poveste foarte frumoasă a unei comunități de oameni de aici, care au fost foarte implicați civic inițial și după aceea au luat decizia să se implice și politic, să-și asume niște candidaturi, să construiască o parte dintre proiecțiile și visele lor pentru un viitor mai bun al orașului și, de ce nu, al țării.”, a declarat europarlamentarul la începutul conferinței de presă.

Cu ocazia inaugurării biroului europarlamentar, deputatul european Strugariu a vorbit despre bilanțul delegației USR în Parlamentul European după doi ani și jumătate de mandat și rezultatele obținute de cei 8 europarlamentari USR, care au contribuit activ la plasarea României în top 3 cele mai influente și bine conectate delegații naționale din Parlamentul European, conform unor măsurători independente realizate de think tank-ul VoteWatch Europe.

Ramona Strugariu este deputat european din iulie 2019. Înainte de a-și prelua mandatul, s-a implicat în numeroase activități de voluntariat în țară și în străinătate, a fost manager de proiect și consilier juridic la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare. Ulterior, a fost șefa de cabinet și consilierul unui eurodeputat român la Bruxelles.

Este licențiată în drept a Universității Al. I. Cuza din Iași și absolventă a unui program de masterat în drept european la aceeași universitate. Ramona Strugariu a urmat, de asemenea, cursuri în cadrul unui program de masterat în Management și Administrarea Afacerilor la Vrije Universiteit – Bruxelles.

În Parlamentul European, Ramona Strugariu este vicepreședintă a Delegației la Comisia Parlamentară de Asociere UE-Republica Moldova (D-MD), membră a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), membră a Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA), membră a Comisiei pentru control bugetar (CONT), membră a Comisiei pentru petiții (PETI) și membră a Delegației la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia (D-TR). Face parte totodată din Comitetul director al Intergrupului pentru Anticorupție și din Grupul de lucru pentru libertatea presei.

Ramona Strugariu a ocupat în 2020 locul al doilea într-un clasament al tuturor deputaților din Parlamentul European, la numărul de amendamente şi propuneri formulate la diverse rapoarte, conform unor evaluări independente ale organizații care monitorizează activitatea instituțiilor europene. În acelaşi timp, conform unei analize a VoteWatch Europe, una dintre cele mai cunoscute organizații care monitorizează activitatea deputaților europeni, Ramona Strugariu este în top 10 al celor mai influenți deputați europeni în ceea ce priveşte networking-ul şi capacitatea de a construi punți de susținere a proiectelor politice şi a agendei europene. Iar în 2021 a fost declarată de organizația Eulytix cel mai bine conectat europarlamentar din cadrul Comisiei pentru control bugetar (CONT) pentru capacitatea sa de a stabili parteneriate politice pentru susținerea legislației europene.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.