Deputatul PNL de Neamț, Laurențiu Leoreanu a participat la invitația Ambasadei SUA, la predarea drapelului de luptă și a comenzii Diviziei 101 Aeropurtată (Asalt Aerian) către Diviziei a 10-a Montană (Infanterie Ușoară) ”Am primit cu bucurie invitația E.S. Doamnei Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA în România, de a participa, în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, la ceremonia prilejuită de predarea drapelului de luptă și a comenzii Diviziei 101 Aeropurtată (Asalt Aerian) către Diviziei a 10-a Montană (Infanterie Ușoară).
Evenimentul a marcat încheierea activității acestor unități militare în România, ca parte a dimensiunii militare a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.
În ultimele trei decenii, România a evoluat prin acţiunea, deopotrivă, individuală şi concertată a cetăţenilor ei, îndeplinind obiective naţionale necesare pentru consolidarea coeziunii interne şi creșterea relevanţei pe plan extern. Relațiile dintre România și SUA s-au dezvoltat, constant, de-a lungul anilor și sunt fundamentate pe un dialog politic intens, iar Parteneriatul Strategic cu SUA, alături de apartenența la NATO și UE, sunt cei trei piloni care susțin traiectoria țării noastre, de stat democratic, pe care s-a angajat ireversibil.
România trebuie să-și mențină angajamentele față de parteneri, cu rezultate tangibile, subsumate împărtășirii valorilor și principiilor euro-atlantice, mai ales în mediul actual de securitate”, transmite deputatul PNL.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.