A trecut aproape un an de la alegerile parlamentare si credem ca a cam venit timpul sa vedem si ceva rezultate concrete de la parlamentarii de Neamt, nu numai postari lacrimogene pe facebook.

Deputatul PSD, Ciprian Serban este unul dintre parlamentarii din Neamt care in afara de a ridica disciplinat mana sau de a o tine sub banca dupa cum e comanda si de a da electoratul pe spate cu urari la diverse sarbatori de care n-am auzit niciodata, nu s-a remarcat prin nimic de cand ocupa un loc in Parlamentul Romaniei.

Deputatul a atins culmea fariseismului ieri cand ne-a anuntat pe pagina lui de facebook ca nu mai poate de grija romanilor din Ucraina si ne arata cum s-a reunit el (nu precizeaza cu cine) si a mutat muntii din loc adoptand o declaratie:  ”ne-am reunit astazi, în ședință de plen comună, pentru a adopta, printre altele, o declarație cu privire la situația minorităților din Ucraina”.

O mai mare realizare nici ca se putea. Tinem totusi sa-i amintim deputatului Serban ca pana la romanii din Ucraina, care trebuie ajutati desigur, fara nicio alta discutie, ar mai fi problema copiilor medicului Camelia Smicala din Piatra- Neamt, care sunt tinuti captivi de statul finlandez de peste 2 ani. In caz ca a uitat, Piatra- Neamt se afla in judetul Neamt, unde Serban  a fost votat si trimis in Parlament. Tot in judetul Neamt mai pune el beculete pe stalpii pentru iluminat public, de unde intelegem ca ies profituri frumusele dupa cum scrie presa locala (Vezi AICI!). Cine il mai crede cand vorbeste despre romanii din Ucraina, cand el nu este in stare sa se ocupe de romanii din judetul care i-a dat un loc in Parlament?

Ne-am reunit astazi, în ședință de plen comună, pentru a adopta, printre altele, o declarație cu privire la situația minorităților din Ucraina.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că urmează să se aprobe o delegație de parlamentari care să plece în Ucraina pentru a negocia cu preşedintele ţării să nu promulge noua lege a Educației.
Cerem respectarea drepturilor minorităţilor.”, scrie deputatul Ciprian Serban pe pagina lui de facebook, numai ca el este printre politicienii din Neamt care nu au deschis nici macar o data gura pe cazul copiilor Smicala, desi ar fi avut multe parghii prin care se putea implica si ajuta.

El incheie cerand ”respectarea drepturilor minoritatilor” (care minoritati, de unde, nu se stie sau poate nu stie nici el) uitand ca doi copii cu origini in judetul reprezentat de el in Parlament, sunt ostatici intr-un stat care le incalca nu numai drepturile minoritatilor ci chiar drepturile omului.

Si ca sa inteleaga mai bine despre ce este vorba, publicam aici ultimul mesaj al Cameliei Smicala, mama celor doi copii:

”Astazi a avut loc intalnirea pentru care doamna ministru Pastarnac a luptat .
Comisia din partea Romaniei a fost formata din domnul ambasador Razvan Rotundu si doamna Corina Marinescu din partea protectiei copilului Romania.
Initial ,atat eu cat si domnul ambasador si doamna ministru Pastarnac am cerut ca din partea Romaniei sa fie trimis un psiholog care sa evalueze starea copiilor.Aceasta nu a fost cu putinta.
Intalnirea a fost strict supravegheata de catre unul dintre juristii primariei din Tampere si,bineanteles a fost prezent si un translator deoarece copiii au vorbit in romaneste.(
Comisia finlandeza ,care ar fi trebuit sa se intalneasca maine cu cea romaneasca,pentru a colabora la rezolvarea cazului,nu s-a mai format deoarece o persoana din comisie(sic!)a intrat in concediu.
In consecinta,cele doua comisii se vor intalni abia la sfarsitul lunii octombrie.
Domnului ambasador i s-a permis(sic!)sa vada din nou copiii in decembrie(ca doar Finlanda a semnat conventia consulara si aceasta ar fi fost un lucru normal pentru un stat semnatar!).
Copiii au spus ca vor acasa.Punct.Copiii si-au cerut drepturile.
Se pare ca vor trebui sa mai astepte
Oare poate cineva sa aprecieze ce inseamna o ora de asteptare in aceasta situatie?Dar o saptamana?Dar o luna?Dar ani?

Ii multumim doamni ministre Pastarnac si domnului ambasador Razvan Rotundu!In rest,se pare ca tratatele internationale nu trebuie respectate ,ca nu exista nici o metoda de a obliga un stat care a semnat un astfel de tratat sa il si respecte,iar cineva joaca ping-pong cu viata copiilor mei.

Ca rog sa imi scuzati emoticoanele si sa cititi printre randuri!Situatia e ,pe scurt,in continuare,ca si cand cineva ne-ar omori de cateva sute de ori pe zi”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. La cata carte si limba romana stie nu e de mirat ca s-a reunit cu sine. O fi fost vreo sedinta unde a stat ca de obicei pe telefon si a fost bifat ca fiind de acord cu intentiile partidului. Totusi, in timp ce Presedintele refuza sa mearga in Ucraina si sa primeasca oficiali ucrainieni la Bucuresti, pentru a sanctiona derapajul ucrainienilor, PSD vrea sa trimita o delegatie care sa negocieze …ceva. Poate-l baga si pe suculet in delegatie sa combine si el ceva. Ca la asta se pricepe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.