Deputatul PSD de Neamt, Ciprian Serban, se arata ingrijorat si revoltat totodata, dupa ce Guvernul PNL-USR a decis sa amane cresterea alocatiilor pentru copii. ”Când ajungi să furi bani de la gura copiilor, nu mai meriți să îi reprezinți!”, spune deputatul PSD, care mai anunta ca social democratii vor depune in Parlament un proiect de lege prin care Guvernul va fi obligat sa majoreze alocatiile imediat.
Guvernul de coaliție anulează fiecare promisiune făcută în campania electorală. Acum, a venit rândul alocațiilor pentru copii. Toată lupta PSD pentru a le obține copiilor alocații mărite a fost anulată de decizia coaliției de guvernare de a amâna până anul viitor, la 1 iulie 2022, plata tranșelor 3 (1 iulie 2021) și 4 (1 ianuarie 2022), furând, practic, peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu handicap.
În cinismul ei, Coaliția Minciunii și Austerității promite că toți acești bani vor fi acordați peste un an, la 1 iulie 2022. Mai crede cineva că se vor ține de cuvânt? Vă mai amintiți de câte ori am obținut anul trecut creșterea alocațiilor, pentru ca guvernul Orban să nu aplice legea și să nu le dea copiilor banii?
Doar ei, cu Orban premier și Cîțu ministru de Finanțe, au stabilit această eșalonare anul trecut, când spuneau că nu au bani și nu pot susține creșterea, promițând că vor eșalona și copiii vor primi ce li se cuvine! Acum, premierul Cîțu anulează acordarea tranșelor! Proiectul a fost aprobat deja de Senat și se află în dezbatere la Comisia de Muncă din Camera Deputaților.
Singurul adevăr, real și crud este faptul că în acest interval de timp copiii nu vor beneficia de majorările promise. Guvernul Cîțu fură din banii copiilor 700 de milioane de lei pentru a doua jumătate a acestui an și încă 1,4 miliarde de lei pentru prima jumătate a anului viitor.
Că a fost o minciună premeditată, încă de la finalul anului trecut, când s-a modificat calendarul celor 5 tranșe în Senat, menită doar să mai câștige voturi, a confirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a recunoscut că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an de la 1 iulie.
Pentru copii, guvernul de dreapta, condus de Florin Cîțu, nu are bani. Însă, are bani pentru oamenii loiali partidului, alocând, prin PNRR, fără licitație, 2,9 miliarde lei firmei GSP Power deținută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL.
PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități”, transmite Serban pe facebok, ilustrand criticile la adresa Guvernului Cîțu cu un fotomontaj.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.