Deputatul Stan Viorel, secretar în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport amintește de ziua de 29 iulie ca fiind Ziua Imnului Naţional al României – „Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

În anul 1998, ziua imnului național al României a fost instituită prin Legea nr 99/1998, care prevede organizarea ceremoniilor militare specifice în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și Ministerului de Interne, dar și organizarea mai multor programe și manifestări cu caracter educativ și științific în spiritul tradiţiilor poporului român.

Pe 29 iulie 1998, la împlinirea unui secol și jumătate de la Revoluția română (1848), Banca Națională a României a pus în circulație două monede din aur cu valori nominale de 500 și 1000 de lei, dedicate acestei aniversări, ziua imnului național.

Imnul „Deşteaptă-te române!” a fost intonat pentru prima dată în 29 iulie 1848 în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit Constituţiei României, Imnul Naţional este simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului. La mulți ani, români! La mulți ani, România! (Deputat PSD Neamț, Prof. Stan Viorel)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.