Actualizare- 19 mai: Vezi AICI! DNA confirmă ancheta de la Ambulanța Neamț. Fapte de corupție din luna mai 2022

Stirea initiala: Anchetatori DNA Bacau au descins astazi la Serviciul de Ambulanta Judetean Neamt. Conform surselor tvmneamt, ar fi verificate aspecte legate de un concurs desfasurat saptamana trecuta, in zilele de luni, miercuri si vineri.

Concursul a fost organizat pentru ocuparea pe perioada nedeterminata, a 10 posturi de asistenti medicali si 6 posturi de soferi, de catre personal angajat în timpul pandemiei, pe perioada determinata.

Pentru cele 10 posturi de asistent au participat la concurs tot  atatia angajati, acestia fiind declarati admisi. Pentru 6 posturi de soferi, au participat 12 concurenti angajati pe perioada pandemiei. Luni, cei 6 concurenti respinsi au facut contestatii, insa nu a fost admisa niciuna. Tot de luni, au inceput sa explodeze nemultumirile si sa circule zvonuri, cum ca la SAJ Neamt, un post de asistent costa 10.000 de euro, iar unul de șofer, costa 5.000 de euro.

Dupa descinderile de astazi, au fost condusi la audieri directorul Morenciu, asistenta șefă și liderul de Sindicat de la Ambulanta, Gladiol Andronache. Acesta nu a raspuns la telefon, insa ar fi fost audiat in calitate de martor si eliberat dupa ce a dat declaratii. Toti cei 3 au facut parte din comisia de concurs. Pana la ora redactarii stirii (ora 22) DNA nu a transmis niciun punct de vedere oficial, legat de descinderile de la SAJ Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.