Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamț au aplicat sancțiuni în valoare de peste 12.000 de lei, în urma unei acțiuni organizate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat optim de ordine publică și siguranță rutieră.

La data de 4 iulie a.c., în intervalul orar 02.00 – 05.00, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, au acţionat în municipiul Piatra Neamț şi în localitatea Girov, pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, a faptelor comise cu violență și creșterea gradului de disciplină rutieră.

De asemenea, acțiunile desfășurate de polițiști au vizat verificarea modului de respectare a măsurilor impuse pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la care au fost cooptaţi reprezentaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi peste 30 de poliţişti, care au efectuat verificări și controale de specialitate la 17 obiective economice și au legitimat peste 120 de persoane.

Pentru neregulile constatate pe parcursul acțiunii, au fost aplicate 4 sancţiuni conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi una conform OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 12.500 de lei.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.