Actiune de amploare astazi in judetul Neamt, in municipiul Bucuresti si in alte opt judete, pentru infractiuni economico-financiare, respectiv evaziune fiscală si delapidare şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu produse alimentare.

”La data de 3 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Piteşti, efectuează 42 de percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Buzău, Satu-Mare, Bacău, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Constanţa, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu produse alimentare.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Buzău, Satu-Mare, Brăila, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Dâmboviţa.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2010, persoanele vizate ar fi constituit sau ar fi aderat la un grup infracţional organizat, cu scopul obţinerii de venituri ilicite din infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 10 milioane lei.

De asemenea, polițiștii vor pune în aplicare 9 mandate de aducere și 10 citații.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă.

La acţiune participă şi jandarmi”, informeaza IGPR

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.