Ieri, 20 octombrie, bani, cannabis și substanțe cu efect psihoactiv au fost ridicate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de investigații criminale din Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în urma a 5 percheziții efectuate in Piatra Neamt. 4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore. ”La data de 21.10.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, inculpaţii au procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în judeţele Neamț și Bacău, către diverși consumatori.

Ca și mod de operare, inculpații se deplasau în locul în care era situat consumatorul, acesta din urmă sunându-l și comunicându-i locația, iar ulterior având loc o scurtă întâlnire între cei doi, prilej cu care se consuma tranzacția.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite diferite cantităţi de cannabis, 800 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, suma de 3.650 de lei, precum şi dispozitive pentru prepararea drogurilor.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arata intr-un comunicat DIICOT.

I.C. (sursa foto: DIICOT)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.