Ampla actiune de control la gaterele din Piatra Neamt, Roznov, Savinesti, Borlesti, Tazlau si Pangarati a avut loc ieri dimineata sub coordonarea Politiei Romane. Echipe formate din 26 de politisti, 14 inspectori silvici, 16 inspectori antifrauda fiscala , 6 comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu si 18 jandarmi au descins in acelasi timp la 13 sedii si puncte de lucru a celor 5 societati comerciale vizate de aceasta actiune de control.

Echipele au mers inclusiv la punctele de exploatare a masei lemnoase pe care aceste societati le detin, precum si la depozitele de cherestea si la gaterele care prelucreaza masa lemnoasa. Pentru reusita actiunii, s-a dispus ca inspectorii antifrauda, comisarii Garzii de Mediu si cei de la ITRSV sa fie din alte judete, in timp ce functionarii nemteni au primit dispozitii pentru a efectua controale la firmele din alte judete.

Scopul acestei ample actiuni este de a verifica intreg circuitul comercial al activitatii de exploatare a lemnului, dupa cum a precizat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Antifrauda Fiscala, in vederea depistarii cazurilor de evaziune fiscala.
Perchezitii au avut loc ieri in 11 judete si in municipiul Bucuresti, la 80 de adrese. Vizate au fost societatile comerciale din domeniul exploatarii lemnului din judetele Vrancea, Bacau, Brasov, Covasna, Dambovita, Harghita, Neamt, Prahova, Suceava, Arges, Buzau si din Bucuresti. Echipele de control au descins simultan la 82 de locuri, mai exact la sediile sociale, la puncte de lucru, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite si gatere din cele 11 judete si din municipiul Bucuresti, se arata in comunicatul IGPR. Sunt vizate activitatile desfasurate de peste 40 de societati comerciale cu obiect de activitate in exploatarea, prelucrarea, transportul si comercializarea lemnului, precum si mai multe persoane fizice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.