Lucrarile de la Curtea Domneasca – Beciul Domnesc II, nu mai contenesc sa surprinda autoritatile locale. De aceasta data, specialistii care lucreaza la reabilitarea Beciurilor Domnesti au facut o noua descoperire: un zid care, se pare, dateaza dinaintea ctitoriilor Stefaniene.

Dragos Chitic – Viceprimar Piatra Neamt

“Abia am aflat si noi, in cursul zilei de ieri am fost informati ca la Beciul Domnesc unde au loc lucrari de restaurare, cel din fata Primariei municipiului Piatra neamt, a fost descoperita o noua bucata de zid care pare a fi construita cu mult inaintea Beciurilor Domnesti din Complexul Curea Domneasca. Au venit imediat specialisti de la Complexul Muzeal Judeatean si arheologi pentru a vedea ce trebuie facut in continuare pentru conservarea vestigiilor”

Lucrarile la Beciurile Domnesti se desfasoara in baza proiectului cu finantare europeana ’’Restaurare și punere in valoare zona istorica și culturala – Curtea Domneasca din Piatra Neamț – prin reabilitarea, dotarea și punerea in valoare a siturilor și cladirilor de patrimoniu: Muzeul de Etnografie, Muzeul de Arta, Teatrul Tineretului, Turnul Clopotnița, Ruinele Beciului și Ruinele zidului de incinta ale Curții Domnești și muzeul aferent”. Proiectul a fost finanțat in cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.