Pentru prima data de cand este in functie, prefecta judetului Neamt, Daniela Soroceanu reactioneaza prompt dupa un articol de presa. Este vorba despre un articol publicat sambata (24 august) pe site-ul de stiri vestea.net, in care se semnala faptul ca langa scoala si gradinita din comuna Zanesti sunt depozitate stive intregi de deseuri de azbest, material de constructie interzis de mai multi ani, dupa ce s-a descoperit ca provoaca boli grave, chiar cancer pulmonar. Inclusiv deseurile de azbest au un regim special, fiind interzisa depozitarea lor la intamplare, existand norme clare care prevad transportul, depozitarea si distrugerea lor doar in anumite conditii.

Imediat, a venit si reactia Danielei Soroceanu: „Voi dispune o verificare de urgenţă, urmând a comunica, ulterior, rezultatul. Nu aş vrea să mă antepronunţ, însă ar fi regretabil pentru judeţul nostru să avem o problemă de asemenea anvergură”, a declarat prefectul Daniela Soroceanu duminica seara, ca reacţie la articolul: „Depozit de „azbest, cancer pulmonar”, la câțiva metri de o școală din Neamț”, anunta vestea.net

Imediat, deseurile cancerigene au disparut din curtea scolii. Deocamdata nu se stie spre ce destinatie vor fi dirijate aceste materiale considerate de tip „deseuri periculoase” deoarece Primaria Zanesti, condusa de primarul PSD Ioan Filip (fost viceprimar PDL la inceputurile sale politico administrative) nu a binevoit sa remita vreun punct de vedere sau comunicat pe un subiect atat de grav.

Ramane de vazut daca gestul de a ridica placile de azbest a survenit dupa vreo recomandare a Prefecturii sau a altei institutii ori decizia a fost luata de primarul Filip care o fi inteles ca problema e una serioasa. De asemenea, e interesant de vazut daca deseurile cancerigene sunt trimise spre o firma autorizata in distrugerea lor (cica sunt doar doua in Romania) sau acestea vor fi dosite cine stie pe unde, mai noteaza sursa citata.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.