Așa-zisele reforme lansate de Guvernul Ciolacu sub semnul unei austerități care până la urmă s-a dovedit a fi valabilă doar pentru mediul privat, au produs un adevărat dezastru în economie. Deși specialiștii în domeniu au tras numeroase semnale de alarmă privind efectele măsurilor economice implementate de Ciolacu-PSD, ele nu au fost luate în seamă, iar consecințele nu au întârziat să apară, acestea fiind dintre cele mai proaste, România fiind parcă ținta unui asasinat economic. Inventarea unor noi taxe, creșterea taxelor existente, eFactura, sistemul bugetar suprapopulat sau pomenile electorale pentru electoratul PSD, sunt doar câteva din elementele care pun economia pe chituci.

Potrivit unei analize realizate de Sierra Quadrant perspectivele pentru 2024 nu arată deloc bine: numărul firmelor radiate a crescut în acest început de an cu 67%, la 9.251 firme. Numărul firmelor cu probleme ar putea depăşi, în acest an, 150.000, pe fondul efectelor negative generate de creşterea taxelor, de persistenţa inflaţiei şi accentuarea scăderii vânzărilor, estimează autorii analizei.

  • Un barometru de opinie în rândul investitorilor, realizat de Sierra Quadrant la finele anului trecut, arăta că 62% dintre respondenți şi-au trecut drept principal obiectiv în 2024 restructurarea şi optimizarea operaţiunilor financiare.
  • Măsurile luate de companii cuprind limitarea cheltuielilor neesenţiale pentru core-business-ul (chirii, costuri de birou, achiziţii de mobilier, tehnică de calcul, utilităţi etc.), până la restructurarea portofoliului de servicii/produse.

Peste 133.000 de firme au fost în dificultate anul trecut: 16.335 de companii şi-au suspendat activitatea, 39.031 au fost dizolvate, 71.241 au fost radiate, iar 6.650 au intrat în insolvenţă, arată statisticile Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.