Apaserv, companie falimentară (4 milioane de euro pierderi în ultimii 2 ani), controlată de CJ Neamț, cu director PSD cu salariu de aproape 7.000 de euro, pare să fie în pragul unui adevărat dezastru. În loc de apă, dinspre Apaserv curg anunțuri de oprire a apei în aproape toate UAT-urile din județ. Deși situația financiară a companiei este mai mult decât gravă, în ultimele zile, se încearcă o operațiune plătită, de fardare a mortului. Dacă la Apaserv nu se găsesc bani pentru înlocuirea țevilor găurite, pentru publicarea în presa locală a unui comunicat cu un proiect- mărunțiș de câteva milioane de euro, s-au găsit bani destui. Aici se adaugă și un contract de 10.000 de euro pe an, cu gazeta de partid a PSD Neamț, pentru ”optimizare pagină facebook”, dar și niște contracte extrem de dubioase, cu niște firme căpușă, despre care vom vorbi curând.

Realitatea de dincolo de comunicatele triumfaliste, arată însă dezastrul Apaserv. În ultimele 7 zile (15- 22 septembrie), Apaserv a transmis nu mai puțin de 50 de anunțuri de oprire a apei. Motivele sunt din cele mai diverse, de la veșnicele avarii, până la apă tulbure (turbidități) sau ”neacumularea apei în rezervoare”. Cele mai afectate orașe, sunt Piatra Neamț, Roman și mai nou, Târgu Neamț, unde de cel puțin 2 luni de zile, se oprește apa zilnic, total sau parțial. Printre comunele cele mai afectate, sunt Vânători Neamț (de cel puțin un an, în fiecare zi, se emit anunțuri de oprire a apei în satul Nemțișor), Ruginoasa sau Pipirig. La Pipirig, situația e de râsu-plânsu. Dacă nu plouă, se oprește apa pentru că e secetă. Dacă plouă, se oprește apa pentru că e tulbure. Dacă nu e apa tulbure, apar avarii, și tot așa, de ani de zile.

Dacă într-o săptămână au fost emise 50 de anunțuri de oprire a apei, rezultă că într-un an de zile, sunt emise peste 3.000 de astfel de anunțuri.

Pe scurt, cam acesta este tabloul dezastrului de la Apaserv, companie confiscată și devalizată de mafia PSD Neamț, de mulți, mulți ani de zile.

Iată anunțurile de oprire a apei, de astăzi (22 septembrie), transmise în doar 5 ore:

•Având în vedere remedierea unor avarii la rețeaua de aducțiune a apei potabile și neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din Comuna Bălțătești, Compania Județeană APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, astăzi
22.09.2023, în intervalul orar 09.00-24.00 Comuna Bălțătești.

•Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, astăzi 22.09.2023, intre orele 09.30-12.00 pe strada Crângului din Comuna Dumbrava Roșie.

•Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, astăzi 22.09.2023, intre orele 09.30-14.00 în Orașul Tg. Neamț. Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile Mărășești, Cornilor, Prof. Ungureanu și Doctor Ulea.

•Având în vedere creșterea peste limita maxima admisa a indicatorului de turbiditate pentru apa bruta preluata din captarea de suprafață din care se asigura alimentarea cu apa a Comunei Pipirig, Compania Județeana APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apa potabila în Comuna Pipirig, începând de astăzi 22.09.2023, ora 09.30, până la data de 23.09.2023,
ora 08.30.

•Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apa potabilă, în vederea refacerii rezervelor de apă, Compania Județeană APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă pentru utilizatorii din satele: Dușești, Bordea și Soci din Comuna Ștefan cel Mare și sat Corni din Comuna Bodești, astăzi 22.09.2023, între orele 12.30-22.00.

•Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, astăzi 22.09.2023, intre orele 14.00-18.00 pe strada Grădinarilor din Comuna Săvinești

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.