In urma cu scurt timp au sosit si ultimele rezultate pentru testele facute angajatilor si beneficiarilor din Centrul pentru recuperare a persoanelor cu handicap, din comuna Pastraveni si putem vorbi despre un adevarat dezastru, tinand cont ca locul respectiv este unul cu regim special, unde masurile de prevenire ar fi trebuit sa fie dintre cele mai drastice, pentru ca persoanele ingrijite acolo sufera deja de afectiuni medicale grave. Potrivit DSP Neamt, la Centrul de Recuperare Păstrăveni au fost testate 387 de persoane. Au fost primite 361 de rezultate din care 167 pozitive – 67 salariați și 100 de beneficiari. Salariații covid pozitivi, aflați în izolare preventivă la domiciliu au fost internați iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu. ”Salariații covid pozitivi aflați în izolare preventivă în centru, fiind asimptomatici vor rămâne în carantină și vor îngriji beneficiarii covid pozitivi.

Beneficiarii sunt asimptomatici, conform examinării clinice efectuate de către o echipă de medici infecționiști. Datorită patologiei de fond și a nevoilor de îngrijire și supraveghere permanentă vor rămâne în centru și vor fi monitorizați de către personalul de specialitate.

Circuitele funcționale din unitate, vor fi adaptate nevoii de izolare a beneficiarilor și salariaților covid pozitivi.

Măsurile au fost luate de Direcția de Sănătate Publică Neamț în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică și înștiințarea Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Direcția de Sănătate Publică Neamț continuă anchetele epidemiologice, se preocupă de starea rezidenților și caută soluții împreună cu toate instituțiile implicate – Prefectura, DGASPC, unitățile sanitare, IPJ și autoritățile publice locale”, se precizeaza intr-un comunicat DSP Neamt.

In total, in Centrul DGASPC de la Pastraveni, sunt 198 de angajati si 200 de beneficiari. In restul comunei, mai erau ieri (8 mai) 42 de persoane infectate cu Covid 19. Astfel, numarul total al cazurilor de Covid 19 in judetul Neamt a ajuns astazi la 708.

Din informatiile tvmneamt.ro, rezulta ca la aceasta ora nu se ia in calcul carantinarea comunei Pastraveni.

Astazi, DGASPC Neamt a transmis un comunicat de presa in care se precizeaza cum se va proceda cu personalul care ar fi trebuit sa intre in schimb astazi, stiind ca cei mai multi dintre angajatii depistati pozitiv sunt din tura care a fost libera pana acum. ”Conducerea DGASPC Neamț a mers sâmbătă dimineață la Centrul Păstrăveni pentru a stabili împreună cu directorul acestei unități un plan de acțiuni menit să asigure desfășurarea activității în următoarea perioadă.

Dat  fiind numărul în creștere al cazurilor de infectare cu coronavirus atât în rândul salariaților cât și al beneficiarilor, era imperios necesar stabilirea felului în care se vor desfășura turele astfel încât să se poată supraveghea eficient beneficiarii. Ca urmare a consultărilor dintre șefii DGASPC, ai Centrului Păstrăveni și medicii specialiști s-a stabilit ca salariații care ar fi trebuit să încheie perioada de izolare la locul de muncă să rămână în continuare în activitate iar cei din prima tură care au primit rezultatele negative să vină la lucru de asemenea.

Astfel, este asigurată tura completă în acest moment iar în situația în care rezultatele testelor vor fi pozitive la tot mai mulți se va colabora cu medicii epidemiologi și cu DSP  în vederea stabilirii unei strategii eficiente ca să permită asigurarea unui număr suficient de personal pe ture. S-a reamintit tuturor obligativitatea purtării echipamentelor de protecție, s-au reverificat circuitele și s-au stabilit noi măsuri care să limiteze pe cât posibil răspândirea virusului.

Centrul Păstrăveni are în total 200 de beneficiari, persoane adulte cu dizabilități și 198 de salariați”, informeaza DGASPC Neamt.

Dupa numarul mare de infectati de la Pastraveni, judetul Neamt a ajuns pe locul doi dupa Suceava, la nivel national.

Se presupune ca virusul a ajuns in Centrul respectiv dupa ce cativa angajati (localnici) nu au respectat masurile de izolare la locul de munca in perioada Pastelui si au mers sa-si viziteze familiile si poate rudele sau vecinii. Daca ipoteza se va confirma, cei vinovati risca sa fie pusi sub urmarire penala.

 

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Dacă beneficiarii sînt asimptomatici, înseamnă că nu sînt de fapt bolnavi. Se face isterie pentru un virus care în general nu provoacă probleme și pentru justificarea măsurilor guvernului se falsifică date prezentîndu-se ca fiind morți de covid persoane care aveau întîmplător virusul în organism cînd au murit, fără ca virusul să fie cel care a provocat moartea.
    Principalele 4 manipulări pe tema covid-19: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/16/principalele-4-manipulari-pe-tema-covid-19-interviu-al-meu-in-ziua-de-vest/

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.