Dezastrul de la Spitalul Judetean Neamt, administrat de CJ Neamt, a ajuns subiect in presa centrala. Jurnalistii Pro TV (emisiunea Romania te iubesc) au descoperit in cursul documentarii pentru un reportaj ancheta, ca la momentul izbucnirii incendiului de la ATI, zeci de hidranti din spital nu functionau, coloanele pe care ar fi trebuit sa curga apa, fiind uscate.

Intrebat de reporter despre acest aspect, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, a spus ca el nu stia, ba chiar a avut o atitudine prin care insinua ca jurnalistii mint, desi constatarile figureaza in raportele de control ale ISU.

Politicianul PSD este anchetat în două dosare DNA, care nu au legătură cu spitalul. El a numit 6 din cei 8 manageri din 2020 și are propriul reprezentant în consiliul de administrație al spitalului, iar consiliul poate controla oricând activitatea spitalului, spun jurnalistii Pro TV.

Iata transcrierea conversatiei cu Arsene:

Reporter: Vi se pare normal ca toți acești manageri care au fost, pe care dumneavoastră i-ați numit, niciunul de exemplu, pe parcursul a doi ani și anul cu pandemia și în anul dinainte când nu era presiunea atât de mare, să nu fi sesizat și să fi încercat să rezolve o problemă atât de simplă cum este de a repara niște hidranți?
Ionel Arsene: ”Dumneavoastră știți siguri că nu funcționau hidranții?”
Reporter: Da.
Ionel Arsene: ”De unde?”
Reporter: De la ISU, că e în rapoartele ISU, declarațiile medicilor…
Ionel Arsene: ”ISU, atunci când au fost și au făcut controale, nu le-a pus în vedere să resolve?”
Reporter: Ba da.
Ionel Arsene”Da, eu n-am știut asta”.

Reporter: Copilul dumneavoastră l-ați duce acolo să fie tratat?
Ionel Arsene – președintele Consiliului Județean Neamț: ”Bineînțeles! pentru că avem medici buni. ”
Reporter: Știți că alarmă de incendiu nu funcționează, senzorul de fum nu funcționează, nimic din ceea ce înseamnă prevenire sau siguranță la incendiu, deși ele sunt fizic sunt perete.
Ionel Arsene – președintele Consiliului Județean Neamț: ”Am înțeles, dumneavoastră îmi spuneți că nu funcționează. Cred că asta ar trebui să știe managerul nu eu.”

Mai multe detalii despre dezastrul din Spitalul Judetean Neamt, relatat de jurnalistii Pro TV, AICI

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Cum sa stie Soseta despre SJ U Neamt? El stie despre BMW X6, despre Carmen, Nicoleta ,Oana, Florentina, Elena, cu tot neamul lor de mimoze ,despre hogeaguri, bani de la buget pentru sinfrofii si plata presei libere care-i canta la masa. Asta-i treaba lui Soseta nu SJU Neamt.

  2. Ce privire de intelectual deranjat din actul creației are Soartă cand il întreabă reporterul despre hidranți. După cum clipește crede că hidranți e un fel de sacaramicescerevisiae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.