Austeritatea pare a fi o noțiune abstractă pentru Consiliul Județean Neamț. În timp ce Guvernul Ciolacu- PSD se pregătește să cocoșeze mediul privat (cu riscul prăbușirii economiei) cu o așa-zisă reformă fiscală pentru că nu mai sunt bani la buget, la Consiliul Județean Neamț are loc un adevărat dezmăț bugetar, se fac angajări pe bandă rulantă, pentru a fi puși la adăpost sinecuriștii, beizadelele, amantele, finii și cumetrii.

Mai întâi, a fost o modificare a organigramei pe 16 august (Vezi AICISinecuriștii PSD din CJ Neamț vor să se pună la adăpost de reforma lui Ciolacu. Ședință de CJ anunțată cu doar 2 ore înainte), care a dat peste cap toată activitatea din CJ, dar asta este o altă discuție. Odată cu modificarea organigramei, s-a creat un nou Serviciu, pus în subordinea directă a secretarei județului, Daniela Soroceanu. Daniela Soroceanu nu a avut niciun om în subordine până acum, pentru că nu a vrut Arsene. De data asta însă, sub interimatul lui Asaftei, și-a creat propriul ei Serviciu, denumit ”Serviciul gestionarea documentelor, evidența lucrărilor consiliului județean și publicarea monitorului oficial local”.

Pe de altă parte, familia Soroceanu este un exemplu de mare succes, despre cum se poate trăi regește din bani publici: Mama- secretar de județ; tatăl- două joburi la stat; fiul cel mic- un job la stat; fiul cel mare- două joburi la stat plus al treilea job la stat pe un post în prezent suspendat; iubita fiului cel mare- două joburi la stat. În total, 8 locuri de muncă plătite din bani publici, pentru 5 oameni.

Revenind, Serviciul nou creat în cadrul CJ Neamț, prevede 11 posturi: unul de conducere și 10 de execuție. Pentru că Ciolacu a anunțat că posturile neocupate din instituțiile publice, vor fi desființate, la CJ Neamț s-a demarat o operațiune de ocupare a posturilor din noul serviciu. Cel mai rapid mod de a ocupa posturile, este prin transfer, urmând ca după ce trece tăvălugul austerității lui Ciolacu, să se organizeze concursuri pentru posturile respective, adică toți piloșii transferați, vor avea o sinecură asigurată. Așa că în ultimele săptămâni, la CJ Neamț au avut angajări pe bandă rulantă, prin transfer. În noul Serviciu controlat de Soroceanu, s-au adus oameni prin transferuri de la spital, de la primării PSD sau de la DGASPC. Transferurile au fost făcute sub stricta coordonare a Danielei Soroceanu și a Veronicăi Vasiliu (foto- jos), șefa de la Resurse umane, care ar fi pus și ea umărul la ocuparea posturilor cu vreo câțiva oameni. Interesant este că printre cei transferați, nu este niciun PSD-ist. Asta înseamnă că activul de partid (PSD) și-a rupt pingelele în campaniile electorale, pentru alții.

Așadar, austeritatea PSD-iștilor este doar pentru mediul privat și pentru fraieri. De sinecuriști, beizadele și cumetri din instituțiile confiscate de PSD, nu se atinge nimeni.

De la Consiliul Județean Neamț (președinte interimar Ion Asaftei), nu am putut obține un punct de vedere, întrucât tvmneamt.ro este pe lista neagră a presei neagreate, atât la PSD Neamț cât și la CJ Neamț. Mai facem precizarea că toți cei menționați în acest articol, beneficiază de drept la replică, ce poate fi trimis pe adresa redacției.

Structura noului Serviciu (chenar roșu) din subordinea secretarei județului:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.