Guvernul PSD a avut pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi, înființarea unei noi agenții. Este vorba despre Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), ai cărei angajați vor primi sporuri de 50%, conform notei de funamentare.

Cu economia abia gâfâind după ce mediul privat este bombardat cu creșteri de taxe chiar și de două ori pe an pentru a se putea finanța sistemul bugetar cu 1,4 milioane de angajați, PSD-iștii au găsit de cuviință să înființeze încă un organism bugetivor. Concret, AMEPIP se va ocupa cu monitorizarea și controlul întreprinderilor de stat. Totodată, le va și îndruma și sprijini tehnic și chiar va aplica amenzi acolo unde este cazul. Cu alte cuvinte, statul, care este cel mai prost administrator și care ar trebui să-și gestioneze companiile prin ministerele de resort, și-a făcut un supraorganism, pentru a monitoriza și a constata cât de prost merg companiile statului.

AMEPIP va avea 88 de angajați, la care se adaugă un președinte, asimilat funcției de secretar de stat din punct de vedere al salarizării, și doi vicepreședinți, asimilați funcției de subsecretar de stat din punct de vedere al salarizării. Aceștia sunt numiți pe funcții prin decizie a prim-ministrului, la propunerea secretarului general al Guvernului, adică este evident că vor fi numiri politice.

Președintele și vicepreședinții vor avea propriile lor cabinete, cu alți șefuleți, cărători de genți, băgători de seamă, secretare, șoferi, etc. Prin urmare, numărul final al angajaților, va sări lejer de o sută.

Agenția va avea și 8 mașini (care urmează să fie achiziționate) și va fi finanțată din bugetul de stat, dar și din venituri proprii, care provin din cota de 30% aferentă amenzilor aplicate și dintr-un tarif de monitorizare de până la 0,1% din veniturile totale stabilite prin situațiile financiare anuale ale întreprinderilor publice, aprobate pentru anul precedent, stabilit anual prin ordin al președintelui AMEPIP.

Hotărârea de Guvern privind înființarea AMEPIP poate fi văzută integral AICI

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.