Direcția Generală Anticorupție transmite într-un comunicat de presă, detalii din dosarul în care o funcționară din Prefectura Neamț și o funcționară din Primăria Dumbrava Roșie, au fost reținute în urmă cu două zile. Potrivit DGA, în dosar ar fi vorba de o mită de 10.000 de lei, cerută unui cetățean pentru rezolvarea favorabilă a unei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri din comuna Dumbrava Roşie. În total, sunt 3 persoane inculpate, iar două persoane au calitate de suspecți. Două dintre cele 3 inculpate (funcționarele de la prefectură și de la primărie) au fost plasate în arest la domiciliu, deși ieri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a anunțat că au fost arestate preventiv, în regim de detenție.

Comunicatul DGA: Ofițerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Antiorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită de către 3 persoane inculpate și alți suspecți.

Astfel, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, una dintre persoanele inculpate, funcţionar public în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Neamţ – Serviciul Control Legalităţii Actelor Contencios Administrativ şi Procese Electorale – Compartiment Fond Funciar, a pretins suma de 10.000 de lei de la o persoană suspect în cauză iar, ulterior, a primit suma de 1.500 de lei de la acelaşi suspect, în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri depusă la Primăria comunei Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ.

La data de 04.01.2024, o altă persoană inculpată, membru în Comisia locală de fond funciar Dumbrava Roşie, a primit suma de 1.000 lei de la cea de-a treia inculpată, persoană fără calitate specială, în legătură cu obţinerea titlului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren de pe raza comunei Dumbrava Roşie.

Primele două inculpate au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, la data de 12.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar în ziua de 13.03.2024 au fost propuse judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ cu luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.  În consecință, instanța a decis pentru ambele inculpate, măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Cea de-a treia inculpată a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore la data de 12.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar în ziua de 13.03.2024 s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În aceeaşi cauză se efectuează cercetări şi faţă de un suspect, reţinut pentru o perioadă de 24 de ore la data de 13.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, întrucât l-a determinat pe un alt suspect să remită inculpatei funcționar public în cadrul Prefecturii Neamț, suma de 1.500 de lei.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu mă miră deloc , la cd corupție este in tara asta ……ea începe tocmai în camerele agricole!!!!! Daca mergi să ți cauți un drept de moștenire,ai norocul sa dai numai de plictisiți și sfidători. Incompetenții , șmecherii și excrocii au adus ,un fff multe cazuri ,bogăția poporului în halul în care suntem( topometrii nerezolvate ,imposibil de ați recupera un drept pe care plătești dări la stat!!!! ).
    Acești funcționari , fff bine plătiți și cu averi nesimțite ,sfidează in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.