9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție

În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Neamț, va desfășura luni, 9 decembrie a.c., de la ora 12.00, o activitate de prevenire și de promovare a Campaniei de informare ”Tu poți face lumină”, în Piatra Neamț, Târgu Neamț, Roman și Bicaz.

La această dată, ofițerii D.G.A., în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț: Liceul ”Roman Vodă” din Roman,  Liceul ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, Liceul ”Carol I” din Bicaz și Liceul ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț vor derula o activitate preventivă în zona unității de învățământ menționate, prin realizarea unui lanț uman format din elevii fiecărei instituții de învățământ, care își vor declara unitatea: ”Zonă Liberă De Corupție”.

Totodată, edilii celor patru localități menționate mai sus s-au declarat parteneri în realizarea și susținerea acestui eveniment, fapt pentru care la ora 12, 00, în ziua de 9 Decembrie 2019, vor porni iluminatului public stradal din zona unităților de învățământ menționate mai sus, în mod simbolic, pe o durată de 10 minute, dat fiind și numele campaniei: „Tu poți face lumină!”.

Activitatea are drept scop stimularea atitudinii civice împotriva fenomenului corupției și se va realiza cu sprijinul lucrătorilor de poliție ai Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Reamintim faptul că 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamț – 0233.234408,precum și la sediul  Serviciului din municipiul Piatra Neamț, str. Alexandru cel Bun nr. 12 sau prin e-mail la adresa neamt.dga@mai.gov.ro.

sursa: DGA Neamt

1 COMENTARIU

  1. penibililor ! lasati copiii in pace , seamana cu actiunile din anii ’50 . explicati-le despre cum ati combatut voi coruptia , fiind in aceeasi cladire cu cei de la circulatie si pasapoarte .
    explicati-le cati bani se produc din droguri , cu protectia voastra . nu departe , peste drum , la hogas , mai la vale , la economic si brauner .
    ce intelegeti voi prin fapte de coruptie , inutililor ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.