In urma cu scurt timp, DGASPC Neamt (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) a emis un comunicat de presa in legatura cu moartea fetei disparute din Centrul Ion Creanga (Vezi detalii despre moartea fetei AICI si AICI), in care se precizeaza ca fata a ajuns in atentia DGASPC Neamt dupa ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute in familie. Totodata se confirma informatiile prezentate de tvmneamt.ro, potrivit carora, fata pleca in mod repetat din centru.

Comunicat de presa DGASPC Neamt:

”Adolescenta era nascuta in 2002 si era in sistem de protectie in cadrul Centrului Ion Creanga Piatra Neamt din iulie 2016, ajungind in atentia DGASPC Neamt dupa ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute in familie. Copila era in evidenta medicilor specialisti in neuropsihiatrie infantila. De cind a ajuns in centru, adolescenta  a beneficiat de consiliere psihologica in mod constant, nu a dat semne de depresie si nu a avut tendinte suicidale.

Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la scoala iar dupa festivitatea de deschidere a anului scolar a mers cu colegii de clasa in oras, la o pizza. Dupa-amiaza a fost vizitata la centru de o colega si, in jurul orei 16.30, a anuntat supraveghetorul de serviciu ca merge pina la poarta sa o conduca dar nu a mai revenit. Personalul de serviciu din cadrul centrului constatind ca minora este prezenta la apelul de seara a anuntat, conform procedurilor, politia care s-a deplasat in centru si a demarat verificarile.

Adolescenta a mai plecat fara acord, de fiecare data fiind anuntata politia.

Marti am fost anuntati de oamenii legii despre faptul ca a fost gasita inecata in Bistrita.

In acest moment este in curs de desfasurare o ancheta interna care urmeaza sa stabileasca circumstantele producerii acestei tragedii.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.