Comunicatul DNA în care procurorii anunta că șefa unui complex de servicii din Roman a fost trimisa in judecată pentru că lua șpagă la angajări, a căzut ca un trăsnet asupra DGASPC, din punct de vedere al impactului public. Asta, pentru că institutia subordonata CJ Neamt, a ținut ascuns subiectul, deși era unul de maxim interes public, avand in vedere că DGASPC este o institutie exclusiv bugetara, prin care se cheltuie zeci de milioane de euro in fiecare an.

După ce DNA a scos la suprafata intreaga situatie, a apărut și o reactie sub forma unui comunicat de presa transmis de DGASPC, din care reiese că s-a stiut de acest caz încă din luna iulie (mai jos, subliniat cu negru în textul comunicatului), când directoarea acuzată de coruptie a fost suspendată din functie, după ce a fost pusă sub control judiciar. Însă conform practicilor din institutiile judetene confiscate de PSD, totul a fost tinut ascuns, desi publicul ar fi trebuit informat imediat că o șefă bugetara dintr-o institutie subordonata CJ Neamt, a fost pusă sub control judiciar ca suspectă într-un dosar de luare de mită, așa după cum se afirmă în comunicatul DGASPC.

Gafa de comunicare (sau metehnele comunistoide de băga gunoiul sub preș) este plătită acum cu vârf și indesat din punct de vedere al imaginii, pentru că deja stirea a făcut înconjurul presei locale si nationale, iar faptul că DGASPC spune că nu tolereaza corupția, nu mai are niciun efect.

Și ar mai fi un lucru de lămurit. În comunicatul DNA se arată următoarele: ”În schimbul foloaselor respective, inculpata le-ar fi promis acestora că va interveni pe lângă membrii comisiilor de concurs și pe lângă conducerea DGASPC Neamț, astfel încât persoanele respective să fie declarate admise la concursurile menționate.” Așadar, procurorii scriu negru pe alb, că respectivele concursuri erau aranjate cu complicitatea conducerii DGASPC. Conducere inseamna cei doi directori ajuncti si cele două directoare: actuala directoare și fosta directoare, care în perioada în care se încasau șpăgile, era si ea pe functie. Cine din conducere a pus umărul la concursuri, rămâne de văzut. Oricum, DGASPC spune in comunicat că nici un alt angajat nu este implicat in ”acest dosar”. Poate in altul? Sau în altele?

Iată comunicatul DGASPC Neamt: Ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA a fostului șef al Complexului de Servicii Romanița Roman, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț condamnă ferm astfel de fapte și se delimitează total de această situație. Astfel de incidente grave aduc prejudicii instituției noastre și afectează nedrept activitatea salariaților care își desfășoară activitatea corect și cu profesionalism.

Cu privire la situația de fapt, precizăm că doamna Petronela Cobuz a fost angajată în urma unui concurs în data de 22.02.2021 ca șef Complex de Servicii Romanița Roman, pe perioadă determinată. În data de 1 iulie 2022, DGASPC Neamț a fost înștiințată de către DNA Bacău despre faptul că s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de doamna Cobuz, pe o perioadă de 60 de zile, ulterior, perioada controlului judiciar fiind prelungită. În aceeași zi, conducerea DGASPC Neamț a dispus suspendarea din funcția de șef centru a Complexului de Servicii Romanița a doamnei Cobuz. Celelalte persoane trimise în judecată de către DNA în această speță nu sunt și nu au fost vreodată angajatele DGASPC Neamț și nici un alt angajat al DGASPC nu a fost implicat sau cercetat în acest dosar.

Dorim să  asigurăm opinia publică, beneficiarii și colaboratorii noștri că întreaga activitate a DGASPC Neamț se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, a integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.