DSP Neamt a mai ”rezolvat” un caz cu un medic cardiolog. In articolul publicat pe 5 ianuarie, ERORI GRAVE ALE UNUI CARDIOLOG. CU INIMA PRAF LA PIATRA- NEAMȚ, SĂNĂTOS TUN LA TÂRGU MUREȘ aratam cum Ciprian Boju, un barbat de 37 de ani din Piatra- Neamt a demonstrat cu documente medicale ca medicul cardiolog Irina Buleu a pus mai multe diagnostice gresite dupa un consult la clinica privata Central Clinic din Piatra- Neamt. Potrivit medicului in discutie, pacientul era in pragul unui infarct si trebuia sa inceapa urgent un tratament timp de cel putin un an. La indemnul prietenilor si al familiei, Ciprian a mers dupa cateva zile la un spital din Targu- Mures unde a fost gasit sanatos tun asa cum este si la ora actuala. Ce s-ar fi intamplat daca Ciprian ar fi avut incredere oarba in cardiologul de la Piatra- Neamt si ar fi inceput un tratament desi era sanatos, doar un specialist ar putea spune.

Dupa publicarea articolului (5 ianuarie 2018), am cerut DSP Neamt un punct de vedere referitor la cele intamplate. Peste aproximativ doua saptamani am fost contactati de purtatorul de cuvant al DSP care ne-a comunicat ca s-au facut verificari pe acest caz si nu s-a gasit nimic in neregula cu medicul cardiolog. Am fost rugati insa sa mai asteptam pentru a putea fi contactat si pacientul, apoi ni se va comunica rezultatul verificarilor.

Astazi am primit raspunsul oficial (in document nu se face nicio referire la medic si nici la pacient, daca au fost contactati si ce au avut de spus) in care se arata un lucru extrem de grav in opinia noastra si anume ca de la Central Clinic au disparut unele documente despre investigatia medicala la care fusese supus Ciprian Boju. Este evident ca cineva incearca sa stearga urmele si probabil ca este si cam penal ce se intampla. Chiar si asa, DSP ”rezolva” cazul… cu o amenda. Nu este precizat cuantumul amenzii, insa este clar, activitatea clinicii si a cardiologului poate merge inainte fara probleme, deci DSP nu considera ca este necesar sa opreasca activitatea clinicii si nici macar sa extinda ancheta asupra clinicii si a medicului si nici sa anunte organele competente ca dintr-o clinica medicala au disparut niste documente in incercarea de a musamaliza incompetenta unui medic. Că or mai fi fost si alti pacienti care acum iau tratament pe diagnostice gresite sau ca vor fi altii care vor primi acelasi fel de diagnostice, ce mai conteaza? DSP Neamt si-a facut treaba, a dat o amenda, Ura si la gara! 

Iata raspunsul DSP Neamt, integral:

Ca urmare a adresei dumneavoastră prin care solicitaţi un punct de vedere cu privire la informaţiile publicate în articolul de presă apărut în data de 05.01.2018, vă facem cunoscut faptul că, Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a întreprins o acţiune de control la nivelul  cabinetului medical implicat, unde s-a constatat lipsa parţială a documentelor care atestau serviciul medical acordat pacientului, motiv pentru care s-a aplicat sancţiune contravenţională, în conformitate cu dispoziţiile HGR nr.857/2011-stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

De asemenea, precizăm faptul că până la acest moment, la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, nu au fost înregistrate sesizări asupra activităţii medicului cardiolog.

DIRECTOR EXECUTIV                                    PURTĂTOR DE CUVÂNT

Ing.ch.Anca Brânduşa Movilă                                      dr.Mirela Grădinaru

Mai jos, materialul VIDEO in care Ciprian Bloju demonstreaza ca i s-a pus un diagnostic gresit si i s-a dat sa ia cel putin trei feluri de medicamente desi era sanatos:

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Am fost si eu la aceeași domnișoară doctor de curând, gravida in 6,5 luni mi s-a recomandat sa fac o investigație cardiologica. Răspunsul: nu am nimic dar sa iau totuși 3 tipuri de medicamente, preventiv. Unul din aceste medicamente nu se da pe sarcina, unul nu se da după 6 luni deoarece provoacă nastere a prematura si unul e apa de ploaie. Tocmai pt ca mi s-a părut suspect răspunsul, m-am dus cu rezultatul la medicul de familie dar si la ginecologul meu care s-au crucit.Daca le luam, acum aveam un bebe prematur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.