Ploile torentiale cazute la mijlocul acestei saptamani au lovit mai accentuat 3 localitati din judet. Vantul puternic si grindina au afectat partial doua linii de medie tensiune si 16 posturi de transformare la Schitul Tarcaului si Ardeluta, in comuna Tarcau si la Balusesti, in comuna Icusesti. In zona au actionat doua echipe pe reteaua de medie tensiune pentru remedierea avariilor aparute, iar la ora 23,30 dispecerul de medie tensiune al E-on Moldova Distributie SA a anuntat ca situatia a fost remediata.

Comisia judeteana pentru Situatii de Urgenta a fost in alerta, joi, in urma unei avertizari fenomene meteo periculoase primita de la Centrul Meteorologic Regional Moldova pentru perioada 30 – 31 iulie, ora 23, privind instabilitate atmosferica accentuata. Imediat, au fost instiintati prin SMS toti membrii comisiilor locale din judet asupra a 5 atentionari cod galben, cu precipitatii de peste 25-30l/mp, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, grindina si descarcari electrice in majoritatea teritoriului judetului Neamt.

Un trasnet a lovit un stog de fan la Podoleni si l-a aprins. Imediat acolo au ajuns 7 militari ISU cu doua autospeciale si au lichidat incendiul in scurt timp. Au ars aproximativ 3,5 tone de fan.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.