Valentin Stavarache, liderul consilierilor județeni PNL, crede că la CJ Neamț se revine la vechile obiceiuri, cele de pe vremea infratorului fugar-PSD, Ionel Arsene, când în disprețul unui întreg județ, ședințele de Consiliu Județean se făceau doar online, deși pandemia s-a terminat de mult și o astfel de formă de organizare a ședințelor nu-și găsea niciun fel de justificare, decât dacă în spatele ei ar exista niște interese în totală contradicție cu interesul public. ”Se pare că ușor-ușor revin la vechile obieciuri colegii de la PSD, ca să fiu așa… drăguț. Nu știu…a durat prea minunea. Trei ședințe. Da, am avut o ședință extraordinară online. Am întrebat la ”Diverse” de ce a fost convocată online. Au spus că unii colegi erau plecați din localitate și riscau să fie o prezență mai mică la ședință (…) Hibrid nu fac. Nu vor să facă ședință hibrid. Am propus în mod repetat. Nu o dată, în mod repetat. Și alți colegi au susținut ideea mea și au propus și dânșii, deci, hibrid nu cred că vom reuși să facem vreodată ședințe la Consiliul Județean.

Nu știu… sunt unele persoane cel puțin în conducerea Consiliului Județean care nu-și doresc această variantă. Mai mult decât atât, din punctul meu de vedere, această ședință nu avea niciun statut de a fi extraordinară sub nicio formă, adică nu era niciun proiect pe acolo, foarte urgent și foarte important, care trebuia votat extraordinar. Mai mult decât atât, au fost 28 de proiecte pe ordinea de zi”, a declarat Valentin Stavarache în emisiunea ”Revista presei altfel”, realizată de Cezar Filip la Monitor TV.

Pe ordinea de zi a ședinței de vineri la care face referire Stavarache, a fost un proiect extrem de controversat și cu un potențial enorm de a scoate la iveală un lung și de ilegalități. Este vorba despre un proiect privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru un gard la preț de ”Zidul Chinezesc”, adică aproape 500 de euro metrul liniar, ce ar urma să fie construit Complexul Rezidențial de Servicii Sociale Roman. Valoarea totală a gardului de 130 de metri, s-ar ridica potrivit proiectului, la 60.000 de euro.

Evident că ”afacerea” le-a sărit imediat în ochi unor consilieri județeni din opoziției, dar și presei neînregimentate politic. După luările de poziție de ieri din spațiul public, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, însă Ion Asaftei, președintele interimar al CJ Neamț, s-a lansat într-o tiradă de atacuri la adresa presei care a preluat subiectul. Detalii în articolul de mai jos.

Proiectul CJ Neamț cu gardul la preț de ”Zidul Chinezesc”, retras de pe ordinea de zi. Președintele Asaftei, acuze, amenințări și insulte la adresa presei

Declarațiile lui Valentin Stavarache:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Domnul Stavarache să nu își mai facă mari probleme cu funcția de consilier că PNL – ul are șanse foarte mici de a mai intra in viitorul Parlament al României!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.