Șase fete care au fost exploatate sexual în Italia și în Grecia și-au luat inima-n dinți și, în ciuda amenințărilor și torturilor, l-au denunțat pe cel care le-a făcut viața un calvar. Acum, Vasile Ursu, 34 de ani, din Roman, este după gratii și va compărea în boxa acuzaților la Tribunalul Neamț. Procesul este abia la început, fetele, martore în calitate de victime în dosar, urmând să-și prezinte judecătorilor ce pretenții la despăgubiri morale au de la individ.

Una dintre cele care au fost obligate să se prostitueze de Vasile Ursu a depus o mărturie care a zguduit magistrații tribunalului, pe avocați și pe cei care erau în sala de judecată. „Doamnă judecător, concubina lui Ursu este una dintre fetele care ne-a obligat să ne prostituăm. Dar este nepoata lui! O pus-o și pe ea, știu eu, să iasă cu clienții! Dar să știți, că și acuma, de când e în pușcărie, mereu sună acasă și-și întreabă fata – da, pe fata lui! – dacă a fost și câți bani a făcut pentru el. Își pune fata, care e minoră, eu știu că face asta de câțiva ani și nu cred că acu are mai mult de 15 ani, cred, să iasă cu clienți“, spunea femeia printre oftaturi, după ce era să leșine când a dat ochii cu el.

„L-am poftit la o cafea și n-am mai scăpat de el“

Judecătoarea se uită atent la martoră și o întreabă: „Dar, tu cum ai ajuns să te prostituezi pentru el?“ Și astfel începe șirul unei relatări de mai bine de o oră despre calvarul trăit de femeie timp de cinci săptămâni în talia. Unde a ajuns cu prietena ei cea mai bună, care i-a oferit cazare până își găsea de muncă. La vreo câteva zile, femeia se trezește cu Ursu la ușă. Se cunoșteau dinainte, au fost vecini pe strada Fabricii, în Roman, de mici se știau. „I-am deschis ușa, l-am poftit la o cafea și de-atunci n-am mai scăpat de el. A doua zi mi-a luat cheia din geantă, a vrut să-mi ia și buletinul, dar am apucat să-l ascund după wc și i-am spus că n-am. S-a schimbat total, a început să mă amenințe, să-mi vorbească foarte urât, să mă lovească și a spus că trebuie să… ies… cu clienți. Altfel a zis că-mi bagă fratele în pușcărie și-mi ia copiii!“

”O săptămână-două mi-aducea clienți acasă, apoi am ieșit la stradă“

În sală se făcea tot mai liniște pe măsură ce femeia ofta și apoi cu greu relua povestea. „Mai întâi, îmi aducea clienți acasă. Mă încuia în casă, nu mai mi-a dat voie să ies deloc, și-mia ducea bărbați. Aveam și ziua, dar și noaptea, mai ales. Cam în jur la 10 am avut cel mai mult într-o noapte. Mai mi-aducea el țigări și cafea, mâncare mai nu-mi trebuia, și eu nu ieșeam afară. El tot insista, îmi spunea că trebuie să ies la stradă. Era un loc acolo unde se duceau fetele. Vreo săptămână-două am stat în casă, apoi am ieșit la stradă. N-am avut cum să nu, pentru că o dată mi-a dat la telefon pe fata mea cea mică, fratele lui de-acasă mi-a luat fata și mi-a dat-o la telefon, ca să-mi arate că are putere asupra mea. Mi-a amenințat frații, dar pe o altă fată i-a torturat copila și a obligat-o să… facă prostituție pentru el. Și pe Simona, nepoata lui, a obligat-o, deși era iubita lui!“, mai spunea femeia, apoi mai lua o gură de apă și continua să răspundă la întrebările judecătoarei.

„Mie nu mi-a dat nici un ban, niciodată!“

„Cam câți clienți ai avut acasă?“, a interpelat-o la un moment dat președinta completului. „Nu mai știu, au fost mulți, dar mai mulți am avut la stradă. Mă îmbrăcam așa… na… și mă ducea el cu mașina acolo, și așteptam clienții. El lua banii și eu mă duceam cu clientul mai încolo… era ca un depozit, așa, erau multe cauciucuri acolo… și noaptea nu prea era nimeni și… acolo… în spatele halei…“, spunea femeia.

„Era ceva amenajat acolo?“, insista magistratul. „Nu, nu era nimeni acolo, iar noi… o făceam… în mașină. Clientul mai întâi îi plătea lui și apoi mergea cu mine. Acolo mergeau toate fetele, în mașinile clienților“.

„Cam cât plăteau clienții, cam câți bani ai făcut tu pentru el?“, a întrebat-o judecătoarea. „Nu știu, pentru că mie nu-mi dădea nici un ban, n-am văzut nici un ban. Dar spunea că sub 30 de euro în stradă nu acceptă. Iar un client mi-a spus o dată că i-a dat 50 de euro. Dar eu n-am văzut nici un ban! Așa făcea și cu fetele din Grecia, le folosea, dar nu le dădea nici un ban, le bătea, le amenința familiile“, își amintea femeia.

„Vreau să se facă dreptate, nu vreau bani de la el“

A plecat de acasă să muncească, pentru că avea probleme cu banii. Soțul nu muncea nicăieri și aveau 7 copii de hrănit. A stat cinci săptămâni în Italia, sechestrată și obligată să se prostitueze, dar spune că nu are pretenții materiale de la inculpat. „Eu vreau să se facă dreptate, pentru că toate fetele am suferit enorm din cauza lui. Nu vreau nici un ban de la el, vreau să mă lase în pace, pe mine și pe familia mea, ne-am mutat de acolo și vreau să-mi văd de familia mea. Ne-am hotărât să mergem la poliție să spunem prin ce-am trecut, chiar dacă ne amenință pe toate, pentru ca să nu mai scape, cum a scăpat până acuma!“, a răspuns martora la întrebarea judecătoarei legată de despăgubiri morale.

Procesul va continua, alte fete vor veni în fața magistraților să depună mărturie, iar Vasile Ursu va rămâne arestat preventiv. Așa a decis instanța și la ultimul termen, dar ieri inculpatul a contestat măsura, așa că va ajunge la Curtea de Apel Bacău, însă este greu de crezut că va obține arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Cristina Iordache

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Șase fete care au fost exploatate sexual în Italia și în Grecia și-au luat inima-n dinți și, în ciuda amenințărilor și torturilor, l-au denunțat pe cel care le-a făcut viața un calvar. Acum, Vasile Ursu, 34 de ani, din Roman, este după gratii și va compărea în boxa acuzaților la Tribunalul Neamț. Procesul este abia la început, fetelehttps://tvmneamt.ro/din-sala-de-judecata-marturia-unei-fete-obligate-sa-se-prostitueze/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.