Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost condamnată de instanță. Ea și soțul ei au fost acuzați de luare de mită, anunta dcnews.ro

Carmen Dorobat administreaza si spitalul modular de la Letcani, aceasta fiind o Sectie Externa a Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Carmen Dorobăț a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită. Ea și soțul ei au fost acuzați că au primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, pentru a-i promova la examene.

Decizia a fost pronunţată, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Iaşi şi este definitivă.

”Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum. Am luat act de decizia justiției, sigur, cu tristețe. Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”, a transmis Carmen Dorobăţ dupa aflarea sentintei.

Magistraţii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de 3 ani cu suspendare, din prima instanţă, însă i-au modificat pedeapsa complementară. Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să predea şi nici să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată sau publică, timp de 5 ani.

Soţul ei, Gheorghe Dorobăţ, a fost condamnat şi el în primă instanţă, tot cu suspendare, la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menţinută. La fel, nici acesta nu are voie să predea. Lui Gheorghe Dorobăţ i se interzice şi exercitarea unei funcţii publice.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015, mai transmite sursa citata.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.