Directorul Spitalului Municipal Roman, Maria Andrici a sustinut ieri o conferinta de presa in care a vorbit si despre ceea ce s-a petrecut duminica, atnci cand dupa un accident, o femeie a fost plimbata sapte ore intre spitale, ajungand pana la urma sa-i fie amputat un picior, asta dupa ce medicul SAJ Neamt, Gabriel Popescu a decis sa nu astepte un elicopter SMURD pentru ca pacienta sa fie transportata la un spital din Iasi, ci sa o transporte la UPU Roman.

  Maria Andrici, referindu-se la acest aspect si bine-nteles pastrand anumite rezerve, a spus ca „ar fi avut altă şansă pacienta respectivă”, daca ar fi fost ransportata la Iasi cu un elicopter.

Ea s-a referit si la faptul ca daca la fata locului ar fi ajuns un echipaj cu masina de tip SMURD-TIM (terapie intensiva mobila), care momentan lipseste din zona Roman, salvatorii ar fi asteptat elicopterul: ”Această maşină, chiar este nevoie de ea. Şi în cazul accidentului de duminică, sunt ferm convinsă că medicul care ar fi fost pe o maşină SMURD-TIM ar fi aşteptat elicopterul şi ar fi avut altă şansă pacienta respectivă”, a spus Maria Andrici.

Reamintim ca in momentul de fata, medicul Popescu, cel care a luat decizia de a nu astepta un elicopter, este subiectul unei anchete disciplinare in cadrul SAJ Neamt si a unei anchete a DSP Neamt, care s-a autosesizat si care face verificari inclusiv pe suspiciunea de malpraxis. (Detalii AICI si AICI)

Declaratiile directoarei Andrici, pot fi vazute aici:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.