Bâlciul Covid pare că reîncepe ușor, ușor in Romania. După ce ministrul PSD Alexandru Rafila a prevăzut cu o precizie de Mama Omida cand incepe valul 6, a venit randul unui manager de spital important din Bucuresti, să facă afirmatii panicarde, dar si naucitoare in acelasi timp. Conform presei centrale, directoarea Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, afirmă că se constată „o creştere extrem de abruptă” a numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus. „E clar că avem un nou val”, spune medicul care recomandă respectarea măsurilor de protecţie cu privire la transmiterea SARS-CoV-2. Asta, in conditiile in care pandemia/transmiterea virusului a dispărut brusc, odata cu inceperea razboiului din Ucraina, când instantaneu, s-a renuntat la toate masurile de protectie, chiar daca dupa cum arătau cifrele atunci, valul 5 era incă in desfășurare.
Directoarea spitalului amintit, mai spune că pacientii cei mai afectati de presupusul nou val, sunt cei care s-au vaccinat cu doar 2 doze anul trecut, desi la vremea respectiva, autoritatile in frunte cu Raed Arafat, dădeau asigurari ca vaccinul protejeaza și indemnau populatia să se vaccineze in numar cat mai mare.
„Numărul de cazuri de COVID e într-o creştere extrem de abruptă. Asta se vede prin creşterea de trei-patru ori a numărului de prezentări la camera de gardă, la noi, a pacienţilor cu COVID cât şi din numărul de testări zilnice care se face la centrul de testare şi la centrul de evaluare din cadrul spitalului. E clar că avem un nou val”, a declarat Simin Florescu sâmbătă, citata de stiripesurse.ro.
Medicul a explicat că pacienţii care ajung la terapie intensivă din cauza infecţiei provocate de SARS_CoV-2 nu sunt „deocamdată” într-un număr „copleşitor”. „Avem în continuare pacienţi nevaccinaţi, ei sunt cei care ajung în terapie intensivă, sau pacienţi care au făcut doar două doze acum un an şi aceştia sunt cei mai expuşi”, a adăugat medicul.
Aceasta recomandă respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate şi în cele închise şi respectarea măsurilor de igienă.
Ea a subliniat că este nevoie de completarea cu a treia doză a schemei de vaccinare, despre care precizează că oferă „un grad de protecţie faţă de formele grave de boală”.
Ionut CORFU