În urmă cu o săptămână au început lucrările de cuplare a noilor conducte de pe B-dul Traian la conducta Apaserv, ocazie cu care constructorul s-a trezit într-un impas major. Conform Primăriei Piatra Neamț, conducta indicată de Apaserv, era goală, veche și scoază din uz. Ulterior, s-a descoperit și unde era problema. Apaserv i-a indicat conducta proiectantului, cu o eroare de 5 metri. Așa că a fost nevoie de noi săpături, timp și bani pierduți, pentru a se ajunge la conducta prin care curge apă.

Ieri, într-o emisiune la Monitor TV, directorul Apaserv, Vlad Angheluță, a explicat că aparatele de detecție mai pot da și erori, iar în cazul de față, gafa s-a încadrat în marja de eroare. ”Se cunoaște (n.red. amplasamentul conductelor) în măsura în care s-a intervenit pe anumie trasee. Avem o hartă destul de bună, sunt destul de acoperitoare. Vorbind strict de ce s-a întâmplat la Lidl acolo (n.red. indicarea unei conducte scoaze din uz), acolo sunt 8 conducte. Sunt diverse trasee, care duc în două rezervoare. Care urcă și coboară (…) Vorbim de acele rezervoare de pe Strada Fermelor, care duc apa în alt mod pentru traseul de alimentare dinspre liceul Cartianu spre spital.

Doi: aparatele de detecție cu atât de mult metal și cu atât de multe conducte, este posibil să mai dea și o eroare. Suntem în marja de eroare.

Trei: detecția de apă, de pierderi de apă, intervenția la avarii, nu înseamnă că de fiecare dată te duci la punct ochit punct de lovit. Sunt lucruri care sunt cu specific al industriei. Deci nu am vorbit de o eroare de 20- 30 de metri. Toate conductele sunt acolo, dovadă că astăzi intervenim și facem această cuplare”, a spus Angheluță.

Declarațiile complete din emisiunea de la Monitor TV:

Dorel de la Apaserv a greșit conducta de pe B-dul Traian. Eroare de 5 metri

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.