Obisnuit sa-si faca treaba de pe scaunul confortabil de la birou, ca mai toti directorii de deconcentrate din Neamt, directorul DSV Neamt, Sorin Ulea, a iesit cam sifonat dupa ce a dat astazi ochii cu presa, intr-o conferinta de presa organizata la Prefectura Neamt, pe marginea dezastrului ecologic produs pe 3 mai, la fabrica de ciment Hidelberg Cement din Tașca.

Dupa cum se stie, unda de poluare cu amoniac (valori de 1.900 de ori mai mari decat limita normala) a afectat grav pastravaria Cheita din apropierea fabricii, unde au murit toti pestii, dupa ce substanta chimica a ajuns in paraul Bicaz, care alimenteaza si pastravaria. Ieri, la cateva ore dupa dezastru, Mesagerul de Neamt a dezvaluit ca la pastravarie, clientii erau serviti cu peste provenit din bazinele in care a ajuns amoniacul.

Veșnicul director Sorin Ulea, si-a inceput declaratiile, sustinand sus si tare ca nu a fost niciodata la pastravarie, nu-l cunoaste pe patron si nu l-a vazut in viata lui, insa baga mana in foc ca sanatatea clientilor nu a fost pusa in pericol, pentru ca s-a servit peste adus de la alta pastravarie. Intrebat daca DSV a suspendat macar 5 minute activitatea la pastravarie, macar pana se lamureau lucrurile, dupa lungi insistente, Ulea a raspuns ca nu putea face asta, pentru ca l-ar fi dat patronul in judecata.

Directorul DSV a mai sustinut ca pestii cumparati de la o pastravarie din Potoci, au fost pusi intr-unul din bazinele contaminate, insa acesta fusese curatat inainte. Intrebat daca bazinul a fost decontaminat de o firma specializata, asa cum prevede legea si cum este si normal, Sorin Ulea a raspuns ca bazinele au fost curatate de angajatii pastravariei, iar acestia l-au asigurat ca si-au facut treaba ca la carte.

La finalul interventiei, directorul DSV Neamt nu a avut incotro si a spus cu gura lui, ca l-a cunoscut la un moment dat pe patronul pastravariei. In urma cu vreo 5-6 ani, cand au avut o scurta discutie.

Bâlbele șefului DSV Neamt, institutie care se ocupa si cu siguranta alimentelor, in video-ul de mai jos de la minutul 18:55 si de la minutul 47:25:

Vezi si Dezastru ecologic la Tașca, provocat de un șofer bulgar! Tone de amoniac deversate la întâmplare, au murit peștii din 2 păstrăvării

Ionut CORF

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.