Cristina Gavriloiu, fostul director medical al Spitalului Judetean Neamt, rupe tacerea dupa ce a demisionat din functie pe data de 2 mai. Intr-o declaratie data pentru Monitorul de Neamt, Gavriloiu vorbeste despre o parte dintre neregulile descoperite de ea in timpul madatului de doar doua saptamani in echipa de conducere a spitalului, acaparat de ani de zile de ceea ce nemtenii numesc ”Mafia din spital”.

“Referate pentru achiziţionarea de materiale şi echipamente sanitare în cantităţi ce nu pot fi justificate de consumurile reale”, “omiterea cu bună ştiinţă a publicării pe site-ul SJU Piatra Neamţ a tuturor achiziţiilor”, “şefi de secţie cu contracte de management expirate şi a căror valabilitate nu este prelungită”, “achiziţionarea de servicii medicale prin încheierea de contracte de colaborare cu medici din alte centre la preţuri nefundamentate”, sînt cîteva dintre neregulile prezentate de Cristina Gavriloiu pentru sursa citata.

Întrucît gestul meu de a demisiona a fost dus în sfera politicului, mă văd nevoită să fac unele precizări cu privire la ceea ce înseamnă în accepţiunea mea noţiunea de politici de personal, de achiziţii şi transparenţă managerială. Vreau să se înţeleagă foarte clar că….” declaratiile complete pot fi citite AICI

Gavriloiu a facut parte din echipa de conducere a lui Marius Ghinet. Acesta a fost directorul spitalului doar 4 zile, fiind schimbat imediat dupa ce spitalul a trecut din subordinea Ministerului Sanatatii, inapoi in subordinea CJ Neamt. In cele cateva zile, Ghinet a reusit sa scoata la lumina o parte dintre afacerile necurate din spital, publicand pe site-ul institutiei lista completa a achizitiilor facute pe perioada starii de urgenta, lista in care se poate observa cum sunt cheltuite sume enorme pe servicii medicale asigurate de medici din afara spitalului, sau pe materiale de protectie cumparate la suprapret de la o firma de paza.

De foarte multi ani de zile se stie ca spitalul din Piatra Neamt a devenit o adevarata fabrica de facut bani negri, insa nicio autoritate nu a deschis vreodata o ancheta, aspect care a lasat loc la diverse ipoteze, cum ca zecile de milioane de euro sifonate acolo, ajung pana la sefi de institutii de forta sau din justitie. In timp ce ”mafia din spital” se imbogateste, pacientii platitori de taxe si impozite au parte de conditii de spitalizare si servicii medicale de cea mai proasta calitate, fiind invocata intotdeauna subfinantarea.

Zilele trecute, premierul Ludovic Orban vorbea exact despre subfinantarea sistemului de sanatate si spunea ca trebuie gasite solutii pentru ca toti cetatenii sa plateasca pentru serviciile medicale. In loc sa opreasca jaful din spitale, premierul se gandeste cum sa faca rost de si mai multi bani pentru furat, tot pe spinarea cetatenilor.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Primul director medical cu calități manageriale, onoare ,coloana vertebrală și cu dorința (dar neputință) de a face ceva bun pt.pacienti!

    DGA-ul ,Curtea de Conturi s.a. de ce nu se autosesizează in urma acestor denunțuri????

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.