Directorul Spitalului Judetean Neamt, este ca si demis. Emilia Arcan, presedinta Comsiliului Judetean Neamt, a anuntat intr-un comunicat de presa ca acest lucru este certitudine, referatul de baza fiind deja semnat, urmand sa fie emisa si dispozitia de revocare din functie a doctorului Ioan Lazar.

Pana la organizarea unui concurs pentru stabilirea noului director, doctorul Alexandru Juncu va asigura interimatul functiei.

Loading...

Este posibil ca decizia Emiliei Arcan sa fi venit si dupa ce  DNA a pornit anchete la Spitalul Judetean.

Proaspatul fost director a fost in mijlocul a numeroase subiecte de presa, insa, parea de neclintit. Ioan Lazar a fost un fel de despot si cat timp a stat in pozitia de director s-a comportat ca pe propria sa mosie. De la lucrari si achizitii supraevaluate, pana la crearea unui serviciu de paza propriu cu costuri aproape triple si intocmirea de regulamente interne aberante fara sa tina cont de niciun sfat din partea Consiliului de Administratie sau a Consiliului Judetean, Ioan Lazar parea mai mult proprietarul spitalului decat cel platit din bani publici sa-l administreze si sa creeze conditii decente de asistenta medicala pentru pacienti.

In perioada cat director a fost doctorul Lazar, spitalul a fost mai mereu in mijlocul unor scandaluri generate ori de serviciile proaste oferite de spital, ori de oamenii din serviciul de paza creat de el, carora le daduse ordin, sprijinit si de un regulament intern creat tot de el, in cel mai pur stil comunist, sa nu lase presa sa intre in spital.

In acest sens, stau marturie imagini video cu comportamentul despotic al paznicilor dar si inregistrari audio cu reclamatiile venite de la cetatenii umiliti in spital, pe care le puteti vedea mai jos:

VIDEO- SOCANT: SPITALUL JUDETEAN NEAMT S-A PRIVATIZAT. PROPRIETAR: IOAN LAZAR. CE VREA EL SA ASCUNDA?

Video- Huliganism la spital. Reactii stupefiante de la directorul Lazar si de la Consiliul Judetean

VIDEO ŞOCANT Triaj pre-UPU făcut de paznici! Se întâmplă într-un Spital din România

AUDIO: SITUATIE SCAPATA DE SUB CONTROL LA SPITALUL JUDETEAN NEAMT. OAMENI DISPERATI LA UPU.

Șmecheria „tomograful” a trecut prin Consiliul Județean

Ministerul Finanțelor spune pas la garantarea tomografului de către Consiliul Județean Neamț

Iata si comunicatul Consiliului Judetean Neamt:

Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a semnat referatul pe baza căruia se întocmește dispoziția de încetare a mandatului doctorului Ioan Lazăr, care a ocupat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, conform contractului de management nr. 10.503 din 28 august 2013.

      „Vinerea e zi cu program scurt și nu a fost timpul fizic pentru semnarea tuturor documentelor de către colegii mei de la Direcția Juridică, dar după semnăturile lor se va emite dispoziția de revocare din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență a domnului Lazăr și încetarea contractului de management. La baza referatului a stat decizia tuturor membrilor Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, care au propus încetarea mandatului, pe motiv de deficiențe manageriale. Conform ultimului raport al CA, s-a dispus încetarea mandatului dar mi s-a propus și sesizarea organelor abilitate, potrivit Notei de informare nr. 2798 din 15 februarie 2016, făcându-se trimitere la multe deficiențe constatate. Dacă nu puneam în aplicare această cerere de revocare, mi-aș fi asumat eu deficiențele manageriale ale doctorului Lazăr, pentru că mi-au fost aduse la cunoștință și nu am luat nici o măsură“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Interimatul la cea mai mare unitate spitalicească din Neamț va fi asigurat de către medicul Alexandru Juncu.

În perioada următoare se va organiza concursul pentru desemnarea viitorului manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.