Directorul Spitalului Judetean Neamt, medicul Codrut Munteanu a renuntat la functie. Demisia acestuia a fost anuntata pe facebook de Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, institutie in subordinea careia se afla spitalul. ”Având în vedere agravarea stării de sănătate a domnului doctor Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, astăzi, în urma unei discuții pe care am avut-o cu dumnealui, am convenit încetarea contractului de management prin acordul de voință al părților”, scrie Ionel Arsene pe pagina lui de facebook.

Medicul Codrut Munteanu a confirmat pentru tvmneamt.ro ca si-a dat demisia in aceasta dupa-amiaza in urma unei discutii cu Ionel Arsene in biroul acestuia de la CJ Neamt, invocand mai multe probleme de ordin personal. Codrut Munteanu nu a vrut sa declare decat ca ”Am fost cu sufletul si cu profesionalismul alaturi de nemteni”.

Medicul Munteanu a obtinut prin concurs functia de director al SJ Neamt, la mijlocul anului trecut. Odata cu instalarea in functie a devenit extrem de icomod pentru unele grupuri de interese din institutia medicala, devenind imediat tinta unor razbunari, dupa ce a incercat sa puna ordine in administrarea spitalului, sa opreasca sifonarile de bani si sa ridice calitatea actului medical. El a fost chiar si amenintat de un personaj care de mai multi ani conduce din umbra Spitalul Judetean Neamt, indiferent de cine a fost director. Dupa un episod de acest gen, Codrut Munteanu a suferit chiar si un accident vascular cerebral, fiind nevoit sa-si intrerupa activitatea, insa dupa revenire, atacurile la adresa lui au continuat cu si mai mare inversunare, aducandu-l de mai multe ori in situatia sa se gandeasca foarte serios la renuntarea la functie.

Codrut Munteanu este un chirurg endocrinolog renumit, cu peste 35.000 de operatii efectuate, aproximativ 7.000 dintre acestea, fiind pe glanda tiroida. De altfel, el ar fi vrut sa puna la Piatra Neamt bazele unui Centru Chirurgical specializat pe glanda tiroida, insa s-a izbit de refuzul ferm al grupurilor de interese care controleaza Spitalul Judetean Neamt.

Functia de director interimar al Spitalului Judetean Neamt a fost preluata de directorul medical, Gabriela Bercea. Potrivit surselor tvmneamt.ro, Gabriela Bercea nu va ramane prea mult pe functie, urmand ca in scurt timp, ”baietii destepti” sa puna pe functie o persoana care stie sa raspunda la comenzi.

P.S. Zilele trecute, dupa eforturi supraomenesti ale lui Codrut Munteanu in calitate de director, o instanta din Neamt a oprit cel putin pentru moment, un tun de peste 2 milioane de euro care ar fi urmat sa fie dat Spitalului Judetean Neamt. Mai multe detalii, AICI

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.