La Borca, judetul Neamt, se construieste un dispensar nou nout, pe langa cel deja existent. In premiera pentru judetul Neamt, dispensarul este prevazut si cu locuinta pentru medicul/medicii care vor profesa aici. ”Am inceput lucrarile la un dispensar nou. Cel care exista deja nu este de ajuns pentru cei peste 6.000 de locuitori ai comunei. Noul dispensar va avea si un apartament cu 3 camere complet mobilat si utilat, pentru medicul sau medicii care vor activa aici”, a declarat primarul Ovidiu Nita.

Dispensarul se va numi ”Doctor Radu Manea”, in memoria medicului care a slujit comunitatea din Borca timp de peste 30 de ani. Cladirea va avea doua etaje, la etaj fiind si locuinta pentru medici, sali de tratament, centrala termica, toalete si parcare de aproximativ 15 locuri si este amplasata pe drumul spre Sabasa, in apropierea centrului comunei. Investitia se ridica la aproximativ 1.800.000 de lei, iar banii provin de la Ministerul Dezvoltarii. Se preconizeaza ca noul dispensar va fi gata anul viitor.

Tot cu bani de la MDRAP, în acest an la Borca au fost finalizati 7km de drum comunal in satele Soci, Borca si Poiana Sabasei, iar alti 7 km vor fi reabilitati din fonduri europene.

Pana la sfarsitul lunii octombrie se vor finaliza si lucrarile la statia de epurare si reteaua de canalizare din Soci si Borca, investitie in valoare de 7.420.000 de lei, fonduri de la Ministerul Dezvoltarii. Tot prin MDRAP se vor construi ateliere si un corp nou pentru scoala profesionala care vor costa peste 1.200.000 de lei si au fost construite acoperisuri noi pentru doua scoli generale, la Paraul Pantei si Paraul Carjei.

Si liceul Mihail Sadoveanu va avea un corp nou din fonduri UE, fiind deja emis ordinul de incepere a lucrarilor. Din bani europeni este in derulare si un proiect de dotare a caminelor culturale din Borca si Sabasa, cu mobilier, intrumente, costume populare, instalatii de sonorizare si sisteme de supraveghere video.

Primarul Ovidiu Nita a mai precizat ca pentru toate proiectele din fonduri UE, 50% din bani sunt deja in cont si ca pana la sfarsitul anului se va construi un teren de sport multifunctional, cu bani asigurati din bugetul local.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Primar ca domnul Ovidiu Niță, nu a avut comuna Borca, niciodată! Păstrați-l, oameni buni, căci este trup și suflet penttru comunitate! Felicitări, domnule primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.