În timp ce presedintele CJ Neamt flutura liste cu echipamente de protectie inexistente si acuza presa ca alearga dupa senzational cand prezinta dezastrul in pragul caruia se afla Spitalul Judetean Neamt in fata luptei cu Covid 19, disperarea cadrelor medicale atinge cele mai inalte cote.

O asistenta de la ATI (Anestezie si Terapie Intensiva) si-a strigat astazi dimineata (27 martie) disperarea pe facebook, unde a facut public un apel urgent la ajutor: ”Am nevoie de masti cu filtru sigilate atat pentru mine cat si pentru colegii mei de pe ATI”.

Postarea fost distribuita de peste 800 de ori in aproximativ 2 ore, iar la comentarii, asistenta a adaugat: ”Sunt dispusa sa le platesc eu cu banii mei economisiti în CAR-ul spitalului. Si asta pentru ca banii se mai pot face, dar un om care moare nu se mai intoarce”.

Dupa aproximativ 3-4 ore, strigatul de disperare al asistentei a disparut, posibil in urma unor presiuni de la nivelul conducerii, care se practica de ani buni de zile, cand din interiorul spitalului ies la suprafata informatii sensibile.

Acum ne intrebam. Daca tot sunt atat de multe materiale pe stoc asa cum a spus astazi Ionel Arsene, de ce tipa oamenii din spital dupa ajutor? Unde sunt materialele acelea, in lipsa carora ne vom confrunta cu o bomba epidemiologica?

Si daca tot explica seful CJ presei cum sa publice doar stiri confirmate, iata că stirea aceasta e mai mult decat confirmata. Sau poate alearga si cadrele medicale dupa senzational?

In urma cu scurt timp, directorul interimar al Spitalului Judetean tocmai a transmis presei un comunicat coafat după cel al lui Ionel Arsene, in care ni se spun aceleasi lucruri: sunt materiale de protectie, slava Domnului. Evident, comunicatul incepe cu elogii la adresa conducerii CJ Neamt care ”cauta continuu solutii”.

Iata comunicatul:

Conducerea Consiliului Județean Neamț și a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț caută continuu soluții pentru ca pacienții și cadrele medicale ale acestei unități să beneficieze de condiții în lupta cu virusul COVID-19.
Pentru aceasta, zilnic se fac aprovizionări cu materialele necesare, astfel încât activitatea spitalului să se desfășoare cât mai bine posibil.
De asemenea, se caută soluții pentru ca medicii și asistenții medicali care vor alege să nu mai facă naveta în localitatea de domiciliu să fie cazați în apropierea locului de muncă. În aceste condiții, membrii familiilor cadrelor medicale nu vor fi expuși riscului de a fi infectați cu COVID-19, în cazul nefericit că unii dintre angajații spitalului s-ar contamina în topul serviciului.

STOCURI ÎN MAGAZIA SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PIATRA NEAMŢ, PENTRU CADRE MEDICALE DIN CADRUL UPU ŞI SMURD

27 martie 2020, ora 10

Datorită sprijinului Consiliului Judeţean Neamţ şi a unor sponsori care s-au implicat în mod deosebit pentru sprijinirea sistemului de sănătate nemţean, în dimineaţa zilei de vineri, 27 martie, în magazia Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ se găsesc, pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirusul COVID-19, următoarele materiale de protecţie a cadrelor medicale: 79.000 de mănuşi, 7.720 de măşti diverse tipuri, 356 de ochelari şi 5.300 de şorţuri.
Pentru specialiştii din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe sunt în magazia Spitalului 16.000 de bonete, 10.000 de botoşi, 215.000 mănuşi de examinare, 3.000 de măşti de unică folosiţă, 340 de ochelari, 20.000 de perfuzoare şi 10.000 şorţuri de protecţie.

SOLICITARE CĂTRE MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
În urma dispoziţiei transmisă prin videoconferinţa din 24 martie 2020, prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ tratează pacienţi infectaţi cu virusul SARS-COV-2, am solicitat să ni se aprobe furnizarea, în regim de urgenţă, a aparaturii, materialelor sanitare şi medicamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirusul COVID-19.
Până la această dată solicitarea nu a fost onorată, urmând a primi produsele sanitare în perioada următoare.

SPONSORIZĂRI

Valoarea sponsorizărilor din partea unor persoane juridice şi a unei persoane fizice din Germania a ajuns, în această dimineaţă, la 187.363 de lei.

VIVID Neamț a demonstrat o capacitate extraordinară de reacție, asigurând, prin membrii săi, numeroase cantități de materiale sanitare și echipamente.

Mulțumiri și pentru:
Asociaţia Rotary Club Piatra Neamţ 3.731,84 aparatură
CAPATANA GROSANU RAZVAN 1.547,95 mănuşi
Cabinet avocat Mihăilă Elena Nicoleta 5.028,00 echipament
KOBER SRL 150.000,00 spons. în bani
Pers. fizică Germania 14.533,50 spons. în bani
Farmacia ARDEALUL 705,20 medicamente
Farmacia ARDEALUL 348,15 mănuşi
Asociaţia medicală NNDN 7.669,97 pilote, pijamale
Asociaţia DEDEMAN 1.900,00 spons. în bani
Asociaţia DEDEMAN 1.898,86 maşină spălat ATI

În sprijinul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au mai venit Banca Transilvania, ISU Neamț, Dolinex, Asociația NNDN, Asociația Comunitatea Noastră și multe alte entități care nu au fost nominalizate, dar cărora le mulțumim!

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.