Lucrarile de consolidare pe DN 15 Bicaz- Poiana Largului, sunt finalizate în procent de 80%. Primul termen de finalizare a lucrărilor a fost 15 noiembrie 2019, în prezent lucrările sunt sistate urmând a se relua la ordinul scris al autorității contractante, iar termenul de execuție se va decala cu durata sistării, valoarea totală a lucrărilor este de 253.892.448,90 lei fără TVA, iar la data de 20.01.2020 suma decontată este de 143.693.980 lei fără TVA care reprezintă servicii de expertiză tehnică și executie lucrări, a anuntat prefectul George Lazar, intr-o conferinta de presa. Precizez faptul că lucrările continuă, și există finanțare pentru lucrările aflate în curs în suma de 131.136.178,00 lei. Asta semnifică că Guvernul României a găsit finanțare pentru a continua această lucrare și nu blochează investiția în curs pentru că acest drum este extrem de important, leagă locuitorii din Valea Muntelui de municipiul reședință de județ Piatra Neamț. Suplimentar se va aloca suma de 66.335.630 lei pentru lucrări ulterioare pe DN15 pentru 39 de sectoare în vederea eliminării efectelor inundațiilor și a stabilizării drumului., a declarat prefectul județului Neamt, George Lazăr.

Dupa finalizarea lucrarilor de consolidare, asfaltarea se va face doar in zonele in care se lucreaza acum. Pentru turnarea unui covor asfaltic nou pe toata lungimea acestui sector de drum, va trebui facut un proiect separat.

Declaratiile complete ale prefectului Lazar pe marginea acestui subiect, in materialul video de mai jos, de la minutul 5:15

Conferință de presă, Prefectura Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Marţi, 4 februarie 2020

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.