Ceea ce tvmneamt anunta la inceputul anului 2018 in articolul PLÂNGERE LA DNA- SE CAM SPARGE BUBA LA POLIȚIA LOCALĂ. PURTĂTORUL DE CUVÂNT A DEMISIONAT, s-a confirmat saptamana trecuta. Procurorii DNA au cerut mai multe documente de la Politia Locala pe speta Dragos Stefan, semn ca s-a demarat o ancheta, sustin surse din interiorul institutiei.

Eugen Pancu, seful Politiei Locale Piatra- Neamt a intrat in zilenzio stampa (mucles, se mai spune prin popor) si a refuzat sa comenteze subiectul, dar nici nu a negat informatiile noastre. Cum si tacerea-i un raspuns, putem considera ca treaba e destul de groasa si tavalugul abia incepe se se puna in miscare, de la cazul Dragos Stefan putandu-se ajunge si la alte spete pe angajari dupa ureche deloc ieftine, de la 2.000 in sus. De euro, zice gura targului.

Remintim ca Dragos Stefan este consilier juridic la Primaria Piatra- Neamt si in 2016 a prestat consiliere juridica si pentru Politia Locala printr-un contract pe un PFA, desi in acelasi timp era angajatul primariei. Intr-un interval de peste un an, Dragos Stefan a incasat de la Politia Locala aproximativ 80.000 de lei. Ca sa poata face contract cu PFA Dragos Stefan, institutia amintita a inscenat organizarea unui concurs pentru postul de jurist, apoi l-a anulat si s-a spus ca nu s-a prezentat nimeni asa ca s-a apelat la solutia contractului cu PFA-ul pentru ca trebuia musai un jurist.

Inspectorii Curtii de Conturi au fost de alta parere si au considerat ca suma incasata de PFA Dragos Bogdan este de fapt un prejudiciu adus Politiei Locale si a trebuit inapoiata.

Dupa acest episod, Dragos Stefan este angajat la Politia Locala pe postul de purtator de cuvant. Deci cineva nu putea respira fara el in cladirea politiei si trebuia tinut acolo cu orice pret. Gurile rele spun ca angajarea s-a facut pentru ca omul sa nu ramana cu bugetul gaurit, adica pentru a-si recupera suma considerata prejudiciu.

Numai ca el incasa un salariu de peste 4.000 de lei fara a se prezenta la serviciu, ceea e cam ilegal. Potrivit unor surse, exista probe si martori care arata ca Dragos Stefan nu venea cu zilele la serviciu, sau daca venea, nu statea mai mult de o ora, doua sau trei. De asemenea, exista probe care demostreaza ca in condica de prezenta apare semnatura lui desi in momentul semnarii, acesta era in cu totul alta parte.

Asa ca la sfarsitul anului trecut (2017) la DNA Bucuresti a ajuns o plangere (denunt) care a fost trimisa spre solutionare catre DNA Bacau. In plangere apare numele directorului Eugen Pancu si al purtatorului de cuvant, Dragos Stefan. Potrivit surselor noastre, cei doi sunt acuzati de presupuse falsificari de semnaturi pe condica de prezenta, sustragere de documente din birourile altor politisti locali si desigilarea fara drept a unor plicuri cu documente interne pentru a cauta informatii compromitatoare despre anumiti angajati care trebuiau ”executati” pentru ca aveau gura cam mare.

Este posibil ca la baza demisiei sa fi stat si aceasta plangere despre care Dragos Stefan ar fi aflat, dar sursele noastre dau ca sigur faptul ca demisia a venit dupa ce directorul Pancu i-ar fi spus ca nu se mai poate continua asa, adica daca vrea salariu, chiar trebuie sa vina la serviciu. Pancu ar fi recurs la acest gest dupa ce personalul de la Contabilitate ar fi refuzat sa mai acopere ilegalitatile dar si dupa ce a aflat de denuntul de la DNA.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.