DNA confirma oficial ancheta de la Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt. Intr-un raspuns la o cerere formulata de tvmneamt, DNA- Central precizeaza ca la ancheta participa si ofiteri DGA, fiind vizate fapte de coruptie petrecute in luna in curs, mai 2022. In aceeasi speta au fost efectuate perchezitii si la 5 domicilii, ceea ce inseamna ca in cauza ar putea fi cel putin 5 suspecti. Intrucat ancheta este in desfasurare, nu au putut fi furnizate detalii suplimentare. ”La  solicitarea dvs.  din data de 19 mai 2022, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

      Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul lunii mai 2022.

      În cursul zilei de 18 mai 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții la sediul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, precum și în cinci locații situate pe raza județului Neamț, reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

      În cauză, procurorii  beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Direcția de Operațiuni Speciale.

      Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arata in raspunsul furnizat de DNA.

Conform surselor tvmneamt ar fi verificate aspecte legate de un concurs desfasurat saptamana trecuta, in zilele de luni, miercuri si vineri.

Concursul a fost organizat pentru ocuparea pe perioada nedeterminata, a 10 posturi de asistenti medicali si 6 posturi de soferi, de catre personal angajat în timpul pandemiei, pe perioada determinata.

Pentru cele 10 posturi de asistent au participat la concurs tot  atatia angajati, acestia fiind declarati admisi. Pentru 6 posturi de soferi, au participat 12 concurenti angajati pe perioada pandemiei. Luni, cei 6 concurenti respinsi au facut contestatii, insa nu a fost admisa niciuna. Tot de luni, au inceput sa explodeze nemultumirile si sa circule zvonuri, cum ca la SAJ Neamt, un post de asistent costa 10.000 de euro, iar unul de șofer, costa 5.000 de euro.

Dupa descinderi ar fi fost condusi la audieri directorul Morenciu, asistenta șefă și liderul de Sindicat de la Ambulanta, Gladiol Andronache. Acesta nu a raspuns la telefon, insa ar fi fost audiat in calitate de martor si eliberat dupa ce a dat declaratii. Toti cei 3 au facut parte din comisia de concurs.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. ????? nu i ciudat? Schimb managerul dupa 10 ani, il bagi la interval pe altul si l dai exemplu de corupție dupa nici 2 luni. Dar ceilalti 10 ani unde s????? Toti nepotii si prietenii de familie sunt angajati acolo si nu din luna mai 2022???????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.