Intentia lui Dragos Chitic de a infiinta Zona Metropolitana Piatra- Neamt, nu pare sa incante prea tare pe primarii invitati sa se alature initiativei prin intermediul careia s-ar putea atrage fonduri pentru investitii in infrastructura. Astazi, la Primaria Piatra- Neamt a avut loc o intalnire la care au fost invitati sa participe 28 de primari, pentru a se discuta punerea bazelor Zonei Metropolitane, se arata intr-un comunicat al Primariei Piatra- Neamt. 18 primarii au trimis reprezentanti la intalnire si deocamdata, doar 7 primari (Piatra-Neamț, Bicaz, Gârcina, Alexandrul Cel Bun, Săvinești , Podoleni și Costișa) si-au exprimat intentia clara de a propune Consiliilor Locale adoptarea unei hotarari prin care localitatile lor sa adere la  Zona Metropolitana Piatra- Neamt.

Comunicat de presa, Primaria Piatra- Neamt:

Astăzi, la Primăria Piatra-Neamț, a avut loc o întâlnire la care au fost invitați să participe primarii celor 28 de localități cărora li s-a propus să facă parte din viitoarea Zonă Metropolitană Piatra-Neamț.

În cadrul discuțiilor, la care au participat reprezentanții a 18 unități administrative, au fost prezentate avantajele constituirii unei zone metropolitane, posibilitatea atragerii de fonduri pentru proiecte care să dezvolte integrat zona și s-au lămurit aspectele neclare ridicate de unii dintre primari. S-a stabilit un calendar de urmat pentru perioada imediat următoare, astfel încât fiecare localitate care dorește să adere, să-și exprime intenția până la sfarșitul lunii martie. Localitățile care vor emite hotarâri ale consiilor locale până la această dată vor deveni membri fondatori ai zonei metropolitane, iar celelalte vor putea să adere și ulterior dacă doresc.

p

„Constituirea Zonei Metropolitane Piatra-Neamț reprezintă o posibilitate pentru dezvoltarea integrată a localităților componente. Prin această formă asociativă întâlnită în multe dintre țările membre ale Uniunii Europene vom putea accesa fonduri pentru investiții care să rezolve unele dintre problemele zonei, să dezvolte fiecare localitate membră, să crească atractivitatea zonei și calitatea vieții cetățenilor. Mulțumesc colegilor primari care s-au alăturat acestei inițiative”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Până la această dată, și-au exprimat intenția de aderare la Zona Metropolitană Piatra-Neamț prin emiterea de Hotărâri ale Consiliilor Locale un număr de șapte localități: Piatra-Neamț, Bicaz, Gârcina, Alexandrul Cel Bun, Săvinești , Podoleni și Costișa.

 Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.