Armata recrutează elevi fără examen de admitere, pentru instituțiile de învățământ postliceal militar – maiștri militari și subofițeri.

Comunicat Cercul Militar Neamț: Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat.

Ierarhizarea candidaților se realizează strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere.

Vă reamintim că în această perioadă desfășurăm activități de recrutare și selecție a candidaților pentru admiterea în colegiile naționale militare, învățământul universitar și postliceal militar, astfel:

– În perioada 25.01 – 24.03.2023 se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare.

Criterii specifice de recrutare:

– vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);

Învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor: 25.01 – 02.06.2022 – înscrierea candidaților;

Fără examen de admitere;

– Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2023.

Învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor şi învăţământul universitar civil (medicină): 25.01 – 31.05.2023 – înscrierea candidaților.

– Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză.

– Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniul de licenţă Sănătate) se desfăşoară conform metodologiilor proprii, elaborate de aceste instituţii.

– Se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2023.

Atenție

NU se fac înscrieri, deocamdată, pentru cursurile de formare a ofițerilor/subofițerilor în activitate!

NU se fac înscrieri pentru posturile de SGP!

NU se fac înscrieri pentru rezerviștii voluntari!

ÎNSCRIEREA CANDIDAȚILOR se poate face astfel:

  1. Pe platforma de înscriere: https://www.recrutaremapn.ro/alegere.php ;
  2. În cazul în care nu se poate realiza înscrierea electronică, la sediul Biroului informare-recrutare Neamţ, adresa: Piatra Neamţ, str. Durăului nr. 9.

– detalii privind pașii de urmat în vederea susținerii probelor de selecție și examinării medicale, veți primi la momentul confirmării înscrierii.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară de către Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Neamţ, situat în Piatra Neamţ, strada Durăului nr. 9, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 10.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233213886, 0233213473 int. 117, 0732560973.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro sau paginile oficiale de Facebook, RecrutareMApN şi Centrul Militar Judeţean Neamţ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.