Doar sase cladiri de interes public din Neamt sunt accesibile persoanelor cu dizabilitati. Concluzia apartine Fundatiei Motivation care a evaluat, in cursul anului trecut, un numar de 20 de cladiri, marca accesibilitatii fiind acordata Salii Polivalente si Complexului Curtea Domneasca. Evaluarea a fost realizata in cadrul unui proiect desfasurat la nivel national, intitulat “Rotile Schimbarii – spre servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant”.

Daniel Huma – instructor de recuperare activa la Centrul Regional Neamt al Fundatiei Motivation Romania

„Noi am evaluat 20 de cladiri de interes public. Dintre acestea, 6 au fost declarate accesibile, 6 moderat accesibile si 7 neaccesibile. In urma evaluarii cladirilor, a fost conceputa si o harta a accesibilizarii, la nivel national, unde sunt trecute toate cladirile de interes public, accesibile persoanelor in scaune rulante, harta putand fi accesata la adresa www.accesibil.org.  Ne-am dorit, cu aceasta harta, sa venim in sprijinul persoanelor din alte localitati care viziteaza orasul nostru si care doresc sa stie ce restaurante, unitati de cazare sau obiective turistice sunt accesibile. La Piatra-Neamt, marca accesibilitatii a fost acordata Salii Polivalente si Complexului Curtea Domneasca. Accesibila este si Telegondola, unde ar mai putea fi facute mici remedieri pentru o accesibilizare completa.”

Potrivit legii privind protectia si promovarea  drepturilor persoanelor cu handicap, cladirile de utilitate publica, caile de acces, cladirile de locuit construite din fonduri publice, mijloacele de transport in comun si statiile acestora, taxiurile, vagoanele de transport feroviar pentru calatori si peroanele principalelor statii, spatiile de parcare, strazile si drumurile publice, telefoanele publice, mediul informational si comunicational trebuie sa fie adaptate, astfel incat sa permita accesul neingradit al persoanelor cu handicap.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.