Instanta a respins contestarea învestirii Vasilicai Cretu in functia de primar al comunei Dobreni.

Cu alte cuvinte, Vasilica Cretu scapa cu fata curata dupa ce învestirea sa a fost contestata de fostul primar Dan Ceausu, pe motiv de corupere a alegatorilor, respectiv, dare de mita electorala.

Ieri a avut loc al doilea termen in acest proces si hotararea este definitiva si irevocabila, instanta hotarand sa respinga contestatia fostului primar.

Scandalul mitei electorale la Dobreni a inceput cu aproximativ o saptamana inainte de alegerile locale de pe 5 iunie 2016, cand au inceput sa apara voci care spuneau ca Vasilica Cretu ar fi oferit bani unei bune parti din populatia comunei, pentru a fi votata dar, si excursii si praznice. In acest sens stau marturie trei declaratii filmate si se vorbeste de un numar de cel putin 30 de persoane care ar fi dispuse sa colaboreze cu anchetatorii si sa declare cum si cine le-a oferit bani in schimbul votului. Vezi  „Mi-a dat un milion ca s-o votez! Doamna Creţu, poziţia 4!” VIDEO

La aceasta ora exista cel putin doua plangeri facute la Parchetul Neamt, una dintre ele fiind facuta de Dan Ceausu. Deja, o plangere se afla in lucru la Politia Municipiului Piatra- Neamt, unde urmeaza a fi audiati martori si persoane dispuse sa indice cum au stat lucrurile, una dintre aceste persoane fiind si presedintele PNL Dobreni, Gheorghe Cosmescu, fost candidat la Primarie, cel care a declarat pentru tvmneamt.ro ca este dispus sa colaboreze cu anchetatorii si sa spuna cum au stat lucrurile, el cunoscand mai multe persoane carora le-a fost oferita mita, persoane care vor sa dea declaratii.

Prin urmare, acest scandal este departe de a se fi incheiat, mai ales ca o parte dintre cosilierii locali din Dobreni contesta puternic modul in care a castigat alegerile Vasilica Cretu si modul in care intelege sa se comporte ca primar(Vezi Sedinta de Consilu Local cu scantei la Dobreni si  Primaria Dobreni scandal dupa scandal )

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.