57.100 de lei au fost costurile pentru 23 de zile de internare în Spitalul Judetean Neamt, a unui pacient infectat cu Sars Cov2. Peste 11.400 de euro, dupa cum rezulta din documentul intrat in posesia tvmneamt.ro, acesta fiind probabil un record in ceea ce priveste chletuielile cu un singur pacient in perioada pandemiei, in SJ Neamt.

Bărbatul de 67 de ani a avut o forma mai severa a bolii, insa nu a fost nevoie de internare la ATI, ci doar in zona in care erau tratate formele usoare si severe. In cazul lui, costurile s-au ridicat la 2.482 de lei pe zi. Cam 500 de euro pentru fiecare zi de zpitalizare a decontat asadar spitalul pentru un singur pacient, care cu banii acestia ar fi putut fi tratat intr-un spital privat de lux.

Din fisa de decont din luna noiembrie 2021, reiese ca pacientului i-au fost administrate medicamente in valoare de 12.124 de lei, adica de 527 de lei pe zi. Asta in conditiile in care din spitalele din Romania au lipsit cu desavarsire antiviralele si alte medicamente cu care se puteau combate simptomele bolii.

La ”administrare materiale sanitare” se regaseste suma de 924 de lei. Asta inseamnna ca s-au cheltuit 40 de lei pe zi cu măști, seringi, branule si alte lucruri care ar putea fi considerate materiale sanitare. O mască poate costa cel mult un leu, o seringa poate costa intre 30 si 60 de bani, iar o branula poate ajunge pana la cel mult un leu bucata.

Cea mai mare suma apare la ”cheltuieli aferente spitalizarii”. Peste 43.000 de lei. Ce inseamna ”cheltuieli aferente spitalizarii”, nimeni nu stie, decat cei care au intocmit decontul. Si ar mai trebui sa stie și niste institutii care veghează de zor la respectarea legii. Pentru ca cineva trebuie sa explice ce inseamna sa platesti din bani publici 1.870 de lei pe zi pentru ”cheltuieli aferente spitalizarii”, mai ales ca in perioada psihozei Covid, prin Spitalul Judetean Neamt au trecut mii de oameni pentru care s-au decontat ”cheltuieli aferente spitalizarii”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.