In urma cu o saptamana, tvmneamt publica articolul #NouaPiatra. Sau cum să-ți dai sufletul pe scările primăriei, în drum spre Taxe și Impozite, in care aratam că scarile rulante din cladirea in care pietrenii urcă 3 etaje sa-si plateasca taxele si impozitele, nu mai functioneaza de pese jumatate de an. Intre timp, din marturiile oamenilor, rezulta ca nu numai scarile sunt oprite, ci si cele doua lifturi. Unul este defect permanent, iar celalalt, o zi merge, 5 zile, nu.

Pentru scarile si lifturile respective, Primaria Piatra Neamt are un contract de mentenanta cu o firma din Piatra Neamt. Mentenanta, inseamna conform DEX si normelor juridice in vigoare, ”totalitatea operațiilor de întreținere și reparație ale unui sistem tehnic”. In cazul de fata, firma ar trebui sa se asigure, contracost desigur, ca scarile si lifturile din cladirea primariei, functioneaza in parametri optimi si fara intrerupere, zi de zi, ora de ora. Mai jos, dovada de pe o factura emisa de firma respectiva catre primarie, pe care scrie negru pe alb care sunt serviciile pe care trebuie sa le presteze operatorul economic: ”servicii de mententanta lift si scari rulante complex comercial Mall Forum Center”. Aceeasi firma se ocupa si in prezent de mentenanta scarilor si lifturilor din cladirea proprietate a primariei.

Suma pe care primaria o plateste din taxele pietrenilor catre aceasta firma in baza unui contract, este destul de consistenta: 9.420 de lei pe luna, aproape 100 de milioane de lei vechi. Intr-un an de zile, pietrenii scot din buzunar 113.000 de lei (peste un miliard de lei vechi) pentru mentenanta scarilor si lifturilor care nu functioneaza decat ocazional.

Surse din primarie declara pentru tvmneamt.ro, ca afacerea cu firma respectiva a fost pusa la punct pe filiera PMP pe timpul primarului Chitic si dupa cum se vede, a ramas in picioare si astazi, cand administratia Carabelea se face ca nu vede cum un purcoi de bani intra in conturile unei firme absolut degeaba. Daca o fi din cauza de parandărăt nu putem sti, insa ne pot lamuri niste institutii care ar trebui sa verifice de ce primaria plateste de atat de mult timp niste servicii fictive.

Documentul integral (nota- factura este din 2019, insa contractul este valabil si astazi, pentru aceeasi suma):

Pana acum nu am reusit sa luam legatura nici cu reprezentantii firmei, nici cu primarul Andrei Carabelea (o fi ocupat cu Zilele Orasului pentru care s-au alocat peste 50.000 de euro), insa un punct de vedere se poate trimite la adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com. Tot atunci, poate va aduce distinsul domn primar (”Solutia liberala pentru Piatra”, nu-i asa?) niste explicatii si despre cheltuielile enorme (tot din bani publici) pe care le suporta primaria pentru utilitatile din Mall Forum Center, in timp ce infrastructura rutiera din Piatra Neamt este la nivel de comună, pe motiv că ”nu sunt bani”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.