Incep sa iasa la iveala secretele din timpul mandatului Danielei Soroceanu, de prefect al judetului Neamt.

Tvmneamt.ro a intrat in posesia documentelor care arata negru pe alb cum a fost angajat la Prefectura infractorul dovedit, George Norocel Harabagiu.

Pentru ca posturile existente in institutie erau deja ocupate, s-a apelat la un artificiu pentru a-i face loc si lui loc in schemă. Acesta a fost angajat pe postul de sofer, insa nu la Prefectura, ci la SC Troleibuzul SA, apoi intre Prefectura si Troleibuzul a fost facuta o intelegere prin care Troleibuzul îl ”inchiria” (inca nu stim daca legal sau ilegal, cert este ca Harabagiu conducea masinile Prefecturii Neamt) pe Harabagiu ca șofer la Prefectura. El avea un salariu de 2080 de lei, la care se adauga tichete de masa, ore suplimentare si eventuale sporuri. Contractul este inregistrat cu data de 6 martie 2019 si desi era prevazut pentru o perioada de un an (6 martie 2020), a fost desfacut mai devreme, printr-o dispozitie inregistrata cu data de 4 iulie 2019. Angajarea a fost facuta pentru postul de ”sofer autoturisme si camionete”.

Mai jos, contractul de munca si decizia de incetare a contractului de munca:

Desi cel putin la prima vedere, artificiul prin care infractorul Harabagiu a ajuns sa fie platit din bani publici, nu este ilegal si Prefectura Neamt a mai apelat la el in ultimii 10-15 ani, Daniela Soroceanu a tinut morțiș sa pastreze sub tacere modul in care Norocel Harabagiu ajuns sa lucreze in una dintre cele mai importante institutii din judet si sa conduca masini inmatriculate pe Ministerul de Interne. In luna mai 2019, tvmneamt.ro a adresat o cerere oficiala Prefecturii Neamt, prin care se solicitau date privind modalitatea de angajare si salariul lui Harabagiu. Vezi AICISalariul și funcția lui Harabagiu la Prefectura Neamț, TOP SECRET. Daniela Soroceanu vrea ”temei juridic”. Raspunsul Danielei Soroceanu nu a mai venit, desi legea o obliga să respecte transparența privind informatiile de interes public.

Daca intre Prefectura si Troleibuzul nu a fost facut un contract de prestari servicii sau un document care sa justifice activitatea lui Harabagiu la Prefectura desi era angajat si platit de Troleibuzul, problema poate deveni una de natura penala.

In luna martie 2019, fosta prefecta Soroceanu ar fi vrut sa-l angajeze pe Harabagiu ca șef al Cancelariei, insa a renuntat la idee dupa ce tvmneamt.ro si atacul.ro au publicat informatia pe surse si au atras atentia ca Harabagiu fusese condamnat la inchisoare cu executare in anii `90, dupa ce in calitate de angajat al unei redactii din Piatra Neamt, a santajat un medic pe care l-a amenintat ca va face publica o relatie extraconjugala a acestuia, daca nu-i da bani. Medicul l-a denuntat, Harabagiu fiind prins in flagrant, apoi condamnat la inchisoare cu executare.

Chiar daca nu l-a mai putut angaja la Cancelarie, Daniela Soroceanu tot i-a facut loc lui Harabagiu in Prefectura, via Troleibuzul. Chiar daca era angajat ca sofer, Harabagiu mergea la primării din judet si cerea documente ori explicatii de la primari, alaturi de membri ai corpului de control al prefectului.

Dupa ce afost demisa din functia de prefect, Daniela Soroceanu s-a intors pe postul de secretar al judetului Neamt, adica supervizeaza respectarea legii la Consiliului Judetean Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. ACEEASI SOCIETATE TROLEIBUZUL UNDE BANDITII FAC LEGEA!! BAI TABLAGIULE FOST XXXXX CU OCHI LA 2 SI 15 CATE ILEGALITATI MAI COMITI? VOMITI DACA FACI PUSCARIE? SOROCEANCA ESTE LIBERA …DEOCAMDATA!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.