Speriaţi, iniţial, de efectele neaşteptate generate de consumul etnobotanicelor, doi bodeşteni- unul de 14 ani şi celălalt de 21 ani- au sunat, în seara de 25 mai, la Salvare şi au fost duşi la spital. După ce au beneficiat de primul ajutor şi nu au mai avut dureri de cap, vărsături şi stări de vertij au fugit din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ, unde primiseră îngrijiri medicale.

Medicii avertizează că adolescenţii pot să cadaă foarte uşor în capcana drogurilor, mai ales din cauza prietenilor dubioase sau a stresului. Este important pentru părinţi să ştie care sunt semnele şi simptomele care indică faptul că un adolescent a început să consume droguri. Copilul poate începe să lipsească de la şcoală sau să o abandoneze complet. Notele lui vor avea de suferit din aceasta cauză. Îşi poate schimba înfăţişarea sau poate să acorde mai puţin timp igienei personale sau felului în care arată.

Un alt semn poate fi un miros ciudat la el în cameră, de la diferite droguri care se fumează. Unii folosesc şi beţişoare parfumate sau sprayuri în camera lor pentru a masca mirosul. Copilul ar putea să devină brusc foarte pus pe ceartă. Atenţie! Un adolescent care se droghează va accesa site-uri pro-droguri şi va deveni mai retras şi mai deprimat. Alte simptome includ scădere bruscă în greutate, vorbit neclar, schimbări în programul de somn, anxietate, hiperactivitate, agitaţie, până la paranoia.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.