Odată cu implementarea coridoarelor de mobilitate în Piatra Neamț, primăria a reușit să obțină fonduri și pentru schimbarea conductelor de apă, deși asta era responsabilitatea Apaserv. Zilele acestea, au început lucrările de cuplare a noilor conducte de pe B-dul Traian, la conducta Apaserv, ocazie cu care constructorul s-a trezit într-un impas major. Conform unui comunicat al Primăriei Piatra Neamț, conducta indicată de Apaserv, era goală, veche și scoază din uz. Ulterior, s-a descoperit și unde era problema. Un Dorel (sau mai mulți) de la Apaserv, i-au indicat conducta proiectantului, cu o eroare de 5 metri. Așa că a fost nevoie de noi săpături, timp și bani pierduți, pentru a se ajunge la conducta prin care curge apă.

Comunicat de presă- Primăria Piatra Neamț: Impas depășit pentru cuplarea la magistrala de apă

Lucrările efectuate în aceste zile pe tronsonul Bulevardul Traian – Piața Mihail Kogălniceanu pregătesc cuplarea noii conducte la magistrala de apă: în zona dintre supermarketul Lidl și Colegiul „Gheorghe Cartianu” se va face legătura cu vechea magistrală ce coboară din rezervorul situat pe strada Fermelor.

Trebuie menționat că, înainte de instalarea noii conducte, Compania Județeană ApaServ a furnizat proiectantului coordonatele magistralei de apă cu o eroare de 5 metri, indicând o altă conductă, scoasă din uz. Situația a fost descoperită zilele trecute, în timpul săpăturilor pentru cuplare, astfel încât constructorul a fost pus în situația de a remedia problema prin săpături suplimentare până la conducta veche aflată la 5 metri distanță de capătul noii rețele.

Lucrările vor continua, în ciuda acestor situații neplăcute apărute în teren, de care nu este responsabil nici beneficiarul investiției, nici proiectantul și nici antreprenorul. După încărcarea noii conducte cu apă la magistrală și după obținerea avizului sanitar, se va trece la cuplarea rețelelor de distribuție din Mărăței. Aceste operațiuni se vor face etapizat, fără a afecta furnizarea apei în întreg cartierul, ci doar în zonele de intervenție.

Dat fiind că aceste lucrări se efectuează sub trafic, ne cerem scuze pentru disconfortul creat și îi rugăm pe conducătorii auto să respecte reglementările și semnalizările rutiere.

I.C.

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.