Moldocor SA, una dintre firmele care lucrează la coridoarele de mobilitate din P. Neamț, și care un istoric bogat în ce privește superficialitatea cu care își tratează obligațiile contractuale, a fost amendată cu 2.000 de lei de Poliția Locală, după ce un Dorel sau mai mulți a înfundat cu pământ gurile canalizărilor de scurgere a apelor pluviale. Astfel, în urmă cu câteva zile, mai multe străzi din oraș au fost inundate după câteva ore de precipitații. Totodată, firma a fost pusă să desfunde toate canalele peste care a pus pământ și deșeuri provenite de la lucrările pe care le face. Astăzi, Doreii de la Moldocor trecuseră deja la treabă.

Ca urmare a preciptațiilor căzute în data de 17.11.2023 s-a constat că mai multe străzi din Piatra Neamț erau efectiv inundate, canalizarea pluvială fiind nefuncțională.

SC Publiserv, societatea care se ocupă de mentenanța respectivelor canalizări împreună cu polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au făcut verificări și au găsit și cauza pentru care canalizarea pluvială nu funcționa: pământul și deșeurile din construcții rezultate în urma săpăturilor pentru montarea conductei de apă au fost depozitate peste gurile canalelor de preluare a apelor meteorice, mai multe dintre acestea înfundându-se.

Astfel, constructorul în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea art. 3, pct. 18 din H.C.L. 80/2016. Totodată, firma respectivă fost somată să desfunde și să efectueze reparații la toate canalele înfundate”, a transmis Poliția Locală.

Pe lângă sancțiunile de la Poliția Locală, Molodocor are șanse destul de mari, să fie sancționată și de primărie. Detalii în articolul de mai jos:

Carabelea coboară milităria din pod. Sancțiuni drastice pentru Moldocor din cauza gropilor de pe străzile în lucru: ”Mi se pare un sabotaj pe care nu-l mai tolerez”

I.C. (sursa foto- Poliția Locală)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.