Un mecanic de la un service din Dumbrava Rosie, judetul Neamt, a fost la un pas sa provoace o adevarata tragedie dupa ce a facut reparatii la masina unei familii. Totul s-a lasat cu plangere penala in urma unei expertize care arata clar a cui fost vina.

La inceputul lunii lunii februarie, Gabriel Asavinei, din Dumbrava Rosie, a lasat masina, un Audi A5 la service-ul Start Auto, fiind nevoie de unele reparatii de mentenanta la ambreiaj dar si la motor. Totul s-a facut cu documente, existand note de comanda si alte acte doveditoare. Dupa cum se arata in plangerea penala, intrucat proprietarul a plecat din tara pentru cateva zile, pe data de 8 februarie, masina a fost ridicata din service de catre sotia acestuia. Dupa alte cateva zile, pe 17 februarie, femeia a trebuit sa mearga cu masina la Bacau pentru a-si lua sotul de la aeroport. Ea era insotita de fiul celor doi, mama si matusa acesteia. Inainte sa ajunga la aeroport, ea s-a oprit la un centru comercial din Bacau pentru a face niste cumparaturi, lasand masina in parcare. Dupa un timp, prin statia de amplificare a complexului a fost anuntata ca trebuie sa ajunga urgent la masina. S-a conformat si a fost socata sa constate ca un incendiu la masina cu care venise, tocmai fusese stins, la fata locului aflandu-se politisti si pompieri. Doar norocul a facut ca doi angajati ai complexului comercial sa observe flacarile si sa intervina cu stingatoare, inainte ca focul sa se extinda si la alte autoturisme si chiar la cladire.

Loading...

Femeia a intrat in stare de soc dupa ce si-a dat seama ca daca focul ar fi izbucnit cu cateva minute mai devreme, ea, copilul, mama si matusa ei ar fi putut fi in interiorul masinii.

S-a stabilit ca focul pornise de la compartimentul motor si evident, proprietarul a facut imediat legatura cu faptul ca masina fusese in service. Initial, nici mecanicul si nici administratorul nu au recunoscut vina, asa ca Gabriel Asavinei a demarat demersurile legale pentru a demonstra cum a luat foc masina. Ulterior, administratorul ar fi recunoscut ca s-a gresit in service-ul sau, insa a refuzat sa suporte despagubirile, masina fiind incadrata la ”dauna totala”.

”Chiar daca viata sotiei si a copilului meu au fost puse in pericol, am incercat sa ajung la o intelegere amiabila cu Lucian Lazar (n.n. proprietarul service-ului). La un moment dat a recunoscut ca a fost o greseala a angajatului sau, insa a refuzat sa suporte despagubirile, de aceea am hotarat sa actionez pe cale legala. Este aproape ireal ce se intampla. Am mers cu incredere la un service autorizat, crezand ca sunt oameni seriosi, insa s-a ajuns la altceva, iar lucrurile puteau fi mult mai grave. Am ales sa fac public ce mi s-a intamplat, pentru ca in locul meu, putea fi oricine”, a declarat Gabriel Asavinei.

Un expert a stabilit ca incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca niste furtunuri de combustibil fusesera deteriorate in urma interventiei mecanicului, iar combustibilul a ajuns pe teava incinsa de evacuare a gazelor, ceea ce a dus la aprinderea acestuia si ulterior a masinii.

Socul a fost si mai mare cand expertul a stabilit ca in astfel de cazuri, portierele masinii se blocheaza automat. Daca in momentul izbucnirii flacarilor, cineva s-ar fi aflat in masina, ar fi fost moarte sigura.

De altfel, sotia proprietarului a ramas cu serioase probleme dupa acest incident, avand nevoie de ingrijiri medicale si fiind diagnosticata cu ”tulburare de stres posttraumatic”.

In plangerea penala depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt, Gabriel Asavinei cere trimiterea in judecata a mecanicului si a administratorului service-ului pentru infractiunea de distrugere din culpa.

FOTO- plangerea penala:

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. La cum sar pistoanele din ea in oras,ca talentele sunt la rang de cinste…da 99 BLO…logic ca a luat foc…mai usor ca tot acolo ajungeti

  2. Mergi inainte, Start Auto a pagubit si pe altii.de buna voie nu-ti va da banii, da-l in judecata.Acolo duci masina cu o problema si o iei cu 10…Mecanicii se urca murdari in masini, lovesc caroseria cu bratele de la elevator, un service de evitat.

LĂSAȚI UN MESAJ